Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Το κόλπο για να κοιμηθείτε μέσα σε 1 λεπτό αν έχετε αυπνία

Μια τακτική που θα σας χαλαρώσει...

Ο ύπνος δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλους. Άλλοι με το που κλείνουν τα μάτια, «παραδίνονται» στην αγκαλιά του Μορφέα και άλλοι μετράνε προβατάκια, μέχρι να τους πάρει ο ύπνος.

Ενίοτε, χρειάζεται να μετρήσουν… κοπάδια ολόκληρα.

Κι έρχεται ένα κόλπο, που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο και υπόσχεται λύση στο λεπτό σε αυτούς που έχουν δυσκολίες στον ύπνο. Το συγκεκριμένο κόλπο λέγεται «Η μέθοδος 4-7-8» και είναι, λένε, τόσο εύκολο, όσο ακούγεται.

Τι κάνετε:

Ξαπλώνετε και παίρνετε μία στάση ύπνου, που σας βολεύει. Στη συνέχεια, εισπνέετε μέσα από τη μύτη σας για τέσσερα δευτερόλεπτα. Κρατάτε την αναπνοή σας για επτά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εκπνέετε αργά μέσα από το στόμα σας για οκτώ ακόμη δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, μέχρι να κοιμηθείτε.

Οι ειδικοί τονίζουν πως οι συγκεκριμένοι αριθμοί στη μέτρηση των δευτερολέπτων έχουν σημασία γιατί χαλαρώνουν το μυαλό, επιβραδύνουν τους χτύπους της καρδιάς και φέρνουν ηρεμία στον οργανισμό ώστε να μπορέσει να αφεθεί και να κοιμηθεί. Μάλιστα, μέσα στο πρώτο λεπτό εφαρμόζοντας την παραπάνω μέθοδο, θα νιώσετε αμέσως πιο ήρεμοι και χαλαροί.

Το κόλπο αυτό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Readers digest, εφαρμόζει και ο Καθηγητής του Χάρβαρντ Andrew Weil, ο οποίος την υιοθέτησε από μία πρακτική διαλογισμού ενός ινδιάνου γιόγκι τους περασμένους αιώνες.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου