Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Τρέξιμο: Πώς βοηθάει στη δημιουργία κοιλιακών

Οι συνδυαστικές ασκήσεις για καλύτερα αποτελέσματα

Το τρέξιμο, όπως φαίνεται, έχει πολλά οφέλη με την υγεία, καθώς σύμφωνα με το WebMD μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιοπάθειας, την υγεία των γονάτων και της πλάτης, το ανοσοποιητικό σύστημα, τη διάθεση, την ενέργεια, τον ύπνο, ακόμη και τη μνήμη σας.

Πέρα από όλα αυτά, μια ρουτίνα τρεξίματος μπορεί να κάνει το σώμα σας να φαίνεται σε φόρμα και δυνατό.


Ένα τρέξιμο υψηλής έντασης, μικρής διάρκειας μπορεί να χτίσει τους μύες του κάτω μέρους του σώματος, ιδιαίτερα τους τετρακέφαλους και τους μηριαίους, αναφέρει το Healthline, ενώ για τονισμένα χέρια, το τρέξιμο μόνο του δεν θα ολοκληρώσει τη δουλειά, σύμφωνα με το Livestrong, αλλά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του συνολικού σωματικού λίπους. Τι μπορεί να κάνει λοιπόν το τρέξιμο για τους κοιλιακούς σας;

Τρέξιμο: Πώς βοηθάει στη δημιουργία κοιλιακών


Ο Δρ. Στίβεν Μάγιερ, ειδικός αθλίατρος στην κλινική τρεξίματος Northwestern Medicine, είπε στο Popsugar ότι ο πυρήνας μας επωφελείται απολύτως από το τρέξιμο επειδή χρησιμοποιείται για ισορροπία και σταθεροποίηση. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τους μυς του πυρήνα σας, τόσο πιο δυνατοί γίνονται. Ωστόσο, ακριβώς όπως το τρέξιμο μόνο του δεν θα φέρει τα χέρια σας στην καλύτερη φόρμα, το ίδιο ισχύει και για αυτό το 6 ή 4-pack κοιλιακών που προσπαθείτε να φτιάξετε. «Αν θέλετε πραγματικά να ενισχύσετε τον πυρήνα σας, πρέπει να εστιάσετε στις βασικές ασκήσεις», είπε ο Δρ. Μάγιερ.

Τι να κάνετε συνδυαστικά με το τρέξιμο για να «χτίσετε» κοιλιακούς


Το healthdigest.com εξηγεί ότι υπάρχουν μερικοί τρόποι για να βελτιστοποιήσετε τις προπονήσεις τρεξίματος με τρόπο που να βοηθήσετε στη δημιουργία γερών κοιλιακών. Αρχικά, λοιπόν, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ενσωματώσετε στο πρόγραμμά σας τα διαστήματα ταχύτητας. Μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Physiology διαπίστωσε ότι τα διαστήματα ταχύτητας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη μείωση του επικίνδυνου λίπους γύρω από τα όργανα καθώς και του λιγότερο αβλαβούς λίπους που ζει ακριβώς κάτω από το δέρμα. Η προσθήκη λίγων ημερών σπριντ για 400, 600 ή 800 μέτρα μπορεί να βοηθήσει να καούν θερμίδες που θα οδηγήσουν σε καλύτερους κοιλιακούς.

Δεύτερον, προσπαθήστε το cross-train. Σύμφωνα με το Runner’s World, αθλήματα όπως η κολύμβηση, η αναρρίχηση βράχου, το kickboxing, τα αθλήματα με ρακέτες και το πιλάτες είναι ιδανικές δραστηριότητες cross-training που θα σας βοηθήσουν να έχετε το στομάχι σας σε φόρμα.

Τέλος, χρησιμοποιήστε ελεύθερα βάρη αντί για μηχανήματα προπόνησης με βάρη. Με βάση μια μελέτη του 2020 στην Περιβαλλοντική Έρευνα και τη Δημόσια Υγεία, αυτό συμβαίνει επειδή τα ελεύθερα βάρη εξαρτώνται περισσότερο από τον πυρήνα για τη σταθεροποίηση. Έτσι, την επόμενη φορά που θα κάνετε προπόνηση δύναμης, πάρτε ένα σετ αλτήρες αντί να βασίσετε την άσκησή σας σε ένα μηχάνημα. 

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου