Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Ζακ Κωστόπουλος: Ενοχή του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη και αθώωση των αστυνομικών ζητά ο εισαγγελέας

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής

Οθάνατος του Ζακ Κωστόπουλου συνδέεται με τα σφοδρά χτυπήματα που δέχτηκε από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάστωνος και τον συγκατηγορούμενο του μεσίτη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο οποίος ζήτησε την καταδίκη τους.

Ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος με την πρότασή του ζήτησε την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κρίνοντας πως με τις ενέργειες τους την μοιραία ημέρα του Σεπτεμβρίου του 2018 έδρασαν τιμωρητικά.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην εισήγηση του επικαλέστηκε τα ιατροδικαστική ευρήματα συμπεραίνοντας πως τα σφοδρά χτυπήματα σε βάρος του 33χρονου ακτιβιστή συνδέονται αιτιωδώς με τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις που ενεργοποιήθηκαν και οδήγησαν στο θάνατο του.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση.

Στο πλευρό των γονιών του Ζακ Κωστόπουλου βρέθηκε η Μάγδα Φύσσα, η οποία προσήλθε στη δικαστική αίθουσα. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα αφού χαιρέτησε τη μητέρα του άτυχου ακτιβιστή παρακολούθησε την εισαγγελική πρόταση.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου