Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Χαμόγελο του Παιδιού – Γιαννόπουλος: Δε θα κρίνουν τα τετραγωνικά της κουζίνας την ποιότητα ζωής των παιδιών

Τι είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού για την ΚΥΑ για τους φορείς παιδικής προστασίας

Για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή τις προδιαγραφές που προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους φορείς παιδικής προστασίας μίλησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Όπως είπε, δεν είναι αντίθετος με τους όρους και τους κανόνες, αλλά με τις οικοδομικές παρεμβάσεις που προβλέπονται για τα κτήρια, στα οποία φιλοξενούνται τα παιδιά. «Μέσα στην Υπουργική Απόφαση υπάρχουν κάποιες οικοδομικές προϋποθέσεις σε κτήρια που ήδη υπάρχουν και που δεν μπορούν να αλλάξουν» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε ότι σε νομοσχέδιο που μπήκε εμβόλιμα σε άλλο υπουργείο περιλαμβάνονται κυρώσεις που προβλέπουν για τις δομές παιδικής προστασίας πρόστιμα 100.000 ευρώ, καθαίρεση του διοικητικού συμβουλίου και φυλάκιση 1-5 χρόνια.

«Τα σπίτια μας έχουν άδεια, ελέγχονται από την περιφέρεια και είναι νόμιμα. Αν έρθει και πει το υπουργείο ότι η κουζίνα δεν είναι 20 τ.μ., αυτό δεν είναι θέμα καλής ή κακής ζωής των παιδιών. Το προσωπικό το υπερκαλύπτουμε και παραπάνω απ’ ότι προβλέπει ο νόμος» κατέληξε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου