Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Μάσκα μαλλιών: Κάθε πότε πρέπει να την εφαρμόζετε

Ποια τα συστατικά από τα οποία πρέπει να αποτελείται

Εάν δίνετε προτεραιότητα στη φροντίδα των μαλλιών σας, πιθανότατα έχετε σκεφτεί να προσθέσετε μια κανονική μάσκα μαλλιών στη ρουτίνα περιποίησής τους.

Πρόκειται για προϊόντα που ενυδατώνουν τα μαλλιά, αυξάνουν τη λάμψη και την λεία υφή, ενώ υποστηρίζουν τη συνολική υγεία των μαλλιών.

Αλλά πόσο συχνά πρέπει να εφαρμόζετε στα μαλλιά σας αυτές τις θρεπτικές θεραπείες; Ειδικά αν περιορίσετε το λούσιμο σας σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ίσως αναρωτιέστε εάν πρέπει να κάνετε μάσκα μαλλιών εβδομαδιαία, δύο φορές την εβδομάδα ή κάθε μήνα. 

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε μάσκα μαλλιών; 


«Οι μάσκες μαλλιών είναι απαραίτητες για να βοηθήσουν στη διατήρηση της δύναμης και της ελαστικότητας των μαλλιών. Παρέχουν, επίσης, καλλυντική βοήθεια μειώνοντας το φριζάρισμα, καθώς και την επιμήκυνση και το τέντωμα της μπούκλας», λέει η Bridgette Hill, τριχολόγος, hair colorist και ιδρύτρια του Root Cause Scalp Analysis στο mindbodygreen.com.

«Σε αντίθεση με τα conditioner -τα οποία προσωρινά και τοπικά προσφέρουν απαλότητα και λάμψη διατηρώντας την επιδερμίδα επίπεδη επικαλύπτοντας επιφανειακά τις ίνες της τρίχας- οι μάσκες έχουν σχεδιαστεί για να διεισδύουν στην επιδερμίδα της τρίχας και να δεσμεύουν λιπαρά οξέα και αμινοξέα για να ενυδατώνουν τις ίνες της τρίχας από μέσα προς τα έξω».


Και αν αναρωτιέστε αν οι μάσκες μαλλιών είναι κατάλληλες για εσάς, η απάντηση είναι μάλλον ναι. Όπως συνεχίζει η Hill: «Οι μάσκες μαλλιών λειτουργούν για κάθε άτομο που στυλιζάρει τα μαλλιά του με θερμότητα, κάνει οποιαδήποτε χημική υπηρεσία, έχει σγουρά μαλλιά ή σφιχτές μπούκλες ή γενικά αισθάνεται ότι τα μαλλιά του ταλαιπωρούνται ως αποτέλεσμα παραγόντων υγείας, γενετικής, ηλικίας ή τρόπου ζωής». Οι μάσκες μαλλιών, λοιπόν, είναι μια άξια προσθήκη σε κάθε ρουτίνα περιποίησης μαλλιών.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μάσκα μαλλιών;

Το πόσο συχνά πρέπει να τα χρησιμοποιείτε τη μάσκα μαλλιών ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την υγεία των μαλλιών σας και τη συγκεκριμένη μάσκα μαλλιών που χρησιμοποιείτε.

«Η χρήση της μάσκας μαλλιών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο, την υφή, την κατάσταση των μαλλιών και τη συχνότητα του λούσιμου», λέει η Hill. Για βαμμένα μαλλιά, οι μάσκες μπορούν να χρησιμοποιούνται κάθε μήνα, λέει, ενώ τα μαλλιά με σφιχτές μπούκλες θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τις εβδομαδιαίες μάσκες.


Όσον αφορά τις φόρμουλες, υπάρχουν μερικά ξεχωριστά συστατικά που θα θέλετε να αναζητήσετε. Η Hill συνιστά να αναζητήσετε ένα προϊόν που περιέχει «λιπαρά οξέα, όπως καριτέ, αβοκάντο, καρύδα και γλυκερίνη υδρολυμένη πρωτεΐνη». Επιπλέον, λέει, «ορισμένες μάσκες με βάση τον πηλό είναι εξαιρετικές και είναι γεμάτες με πρόσθετα μέταλλα και βιταμίνες που είναι ευεργετικές για υγιή μαλλιά και τριχωτό της κεφαλής».

Εάν τα μαλλιά σας, λοιπόν, είναι γενικά υγιή μείνετε στη μηνιαία χρήση μάσκας μαλλιών. Εάν βρίσκεστε σε διαδικασία που προσπαθείτε να επαναφέρετε την υγεία των μαλλιών σας, η εβδομαδιαία χρήση της μάσκας μαλλιών αποτελεί ιδανική επιλογή.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου