Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας χωρίς τα χημικά καθαριστικά φούρνου

Με δύο φυσικές πρώτες ύλες που έχετε ήδη στο σπίτι

Τα καθαριστικά φούρνου όχι μόνο μπορούν να αποδειχθούν επιβλαβή για την υγεία σας -μεταξύ άλλων μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό των ματιών και του δέρματος, κρίσεις άσθματος και ναυτία- αλλά μπορούν, επίσης, να καταστρέψουν τον φούρνο σας εάν δεν είστε προσεκτικοί κατά την χρήση τους.

Λόγω των διαβρωτικών τους ιδιοτήτων, εξηγεί το housedigest.com, τα καθαριστικά φούρνου μπορούν να αφαιρέσουν το χρώμα και να καταστρέψουν το μέταλλο, να χαλάσουν τη μόνωση από καουτσούκ, να παραμορφώσουν το γυαλί και να καταστρέψουν την αντικολλητική επίστρωση που επιτρέπει στον φούρνο να εκτελέσει έναν κύκλο αυτοκαθαρισμού.


Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας χωρίς επιβλαβή καθαριστικά φούρνου


Εάν ανησυχείτε για τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση καθαριστικών φούρνου, αξίζει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι καθαρισμού του φούρνου σας που δεν θα προκαλέσουν καμία βλάβη.

Το Kitchn αναδεικνύει, μάλιστα, τη μαγειρική σόδα και το ξύδι ως ένα δημοφιλές δίδυμο καθαρισμού για αυτόν το σκοπό. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια πάστα από 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και λίγο νερό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι για να το τρίψετε κατά μήκος των εσωτερικών επιφανειών του φούρνου σας, αποφεύγοντας την επαφή με τα θερμαντικά σώματα. Μετά από 12 ώρες, ρίξτε λίγο ξύδι στο εσωτερικό του φούρνου για να αντιδράσει με τη μαγειρική σόδα και να δημιουργήσετε έναν αφρό. Τέλος, σκουπίστε τα υπολείμματα με ένα βρεγμένο πανί.


Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη δύο μείγματα για τον καθαρισμό του φούρνου σας που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι, σύμφωνα με το Treehouse. Και τα δύο ενσωματώνουν μαγειρική σόδα λόγω των λειαντικών της ιδιοτήτων. Για να φτιάξετε το πρώτο, γεμίστε ένα ποτήρι μέχρι τη μέση με νερό, άλλο ένα τέταρτο με μαγειρική σόδα και στύψτε 1- 2 κουταλιές της σούπας σαπούνι πιάτων.

Για το δεύτερο, συνδυάστε μαγειρική σόδα και ζεστό νερό σε αναλογία 1:1 και προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Και οι δύο αυτές μέθοδοι απαιτούν να απλώσετε το μείγμα γύρω από το φούρνο σας και να το αφήσετε για αρκετά λεπτά έως και 12 ώρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να το σκουπίσετε με νερό και ένα πανί ή σφουγγάρι.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου