Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Πώς να ξυπνάτε καθημερινά με ενυδατωμένο δέρμα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Είναι δύσκολο να σκεφτείτε το δέρμα ως όργανο, αλλά όχι μόνο το δέρμα σας είναι όργανο, είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας. Το δέρμα σας εξυπηρετεί ποικίλες σημαντικές λειτουργίες,

όπως η προστασία του σώματός σας από τα μικρόβια και η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Πώς να ξυπνάτε καθημερινά με ενυδατωμένο δέρμα


Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Τενεσί, είναι σημαντικό να διατηρείτε το δέρμα σας τακτικά ενυδατωμένο για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης ακμής και κηλίδων. Η ενυδατική κρέμα είναι, επίσης, το κλειδί για την ενίσχυση της ενυδάτωσης του δέρματός σας, η οποία είναι σημαντική για την πρόληψη της δερματίτιδας και των δερματικών ερεθισμών, εξηγεί η Clinical Medicine & Research.

Έτσι, μπορεί να νομίζετε ότι η απλή εφαρμογή ενυδατικής κρέμας πριν πάτε για ύπνο είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να εγγυηθείτε ενυδατωμένο δέρμα το επόμενο πρωί, αλλά το να ξυπνάτε κάθε μέρα με ενυδατωμένο δέρμα απαιτεί μερικές φορές λίγο περισσότερη προσοχή.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε


Αν είστε από εκείνες που ήδη εφαρμόζουν ενυδατική κρέμα την ώρα του ύπνου, αλλά δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που περιμένατε, μπορεί να φταίει το γεγονός ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι υπερβολικά ξηρή, κι αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να προκαλέσει την εξάτμιση της ενυδατικής κρέμας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι δερματολόγοι, λοιπόν, στην προκειμένη περίπτωση σας προτείνουν να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα.

Ένας υγραντήρας μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της υγρασίας στον αέρα του δωματίου σας, γεγονός που θα βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο το δέρμα σας αντιδρά στην ατμόσφαιρα του χώρου, λέει η δερματολόγος Shereene Idriss στο Well+Good. Οι υγραντήρες είναι χρήσιμοι το χειμώνα, καθώς και το καλοκαίρι αν χρησιμοποιείτε κλιματιστικό, αφού τα κλιματιστικά μπορούν να αφυγρανίσουν τον αέρα. Θα πρέπει, επίσης, να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κοιμάστε με υγραντήρα αν ζείτε σε ξηρό κλίμα.


Άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια της νύχτας περιλαμβάνουν την εφαρμογή λαδιού προσώπου ή μιας ενυδατικής μάσκας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Και μην ξεχνάτε τα άκρα σας! Για ενυδατωμένα χέρια, ενυδατώστε τα με βαζελίνη και φορέστε βαμβακερά γάντια για να αποφύγετε την ακαταστασία ενώ κοιμάστε. Και για τα πόδια, απλώστε παχύρρευστη ενυδατική κρέμα και στη συνέχεια καλύψτε με μαλακές κάλτσες, τονίζει το Bustle.

Και για να μεγιστοποιήσετε την ενυδατική σας αγωγή κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα πρέπει, επίσης, να διατηρείτε συνήθειες που θα υποστηρίξουν την υγεία του δέρματος, όπως η αποφυγή του καπνίσματος, η χρήση αντηλιακού σε εξωτερικούς χώρους, η χρήση απαλών καθαριστικών και η μείωση του στρες, τονίζει η Cleveland Clinic. 

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου