Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Δολοφονία Άλκη: Η έκθεση DNA «δείχνει» τους δράστες – Εντοπίστηκε βιολογικό υλικό του 19χρονου στα αυτοκίνητά τους

Οι αναλύσεις τους τοποθετούν στα σημεία που ήταν την ώρα της επίθεσης

«Φως» στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και στον ρόλο που είχαν οι δράστες ρίχνει η έκθεση DNA.

Η σύγκριση των βιολογικών υλικών που έγινε στα εργαστήρια τοποθετεί τους εμπλεκόμενους στο σημείο που βρίσκονταν τη στιγμή της επίθεσης κατά του 19χρονου ενώ βιολογικό υλικό του νεαρού θύματος εντοπίστηκε στα αυτοκίνητά τους.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης (9/6) η ΕΡΤ η έκθεση της εργαστηριακής εξέτασης των δειγμάτων DNA τόσο των θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και ειδικότερα την πρώτη ημέρα του μήνα, όσο και των κατηγορουμένων, έχει ανακοινωθεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η έκθεση DNA ενισχύει τις ποινικές ευθύνες κάποιων εκ των κατηγορουμένων, καθώς τους τοποθετεί στο σημείο ακριβώς όπου έγινε η δολοφονία με τη σύγκριση των βιολογικών υλικών.

Η εν λόγω εξέλιξη που αφορά τις αναλύσεις DNA αποδεικνύει ότι το βιολογικό υλικό του άτυχου 19χρονου βρέθηκε εκτός από το δρεπάνι, δηλαδή το φονικό όπλο της επίθεσης εντοπίστηκε και στο πεζοδρόμιο, όπου ήταν πεσμένος ο Άλκης και σε ένα σκούφο, σε γάντια αλλά και μέσα στα αυτοκίνητα όπου επέβαιναν οι κατηγορούμενοι.

Ο ρόλος και η θέση των κατηγορούμενων

Οι κατηγορούμενοι τοποθετούνται σε συγκεκριμένες θέσεις μέσα στα αυτοκίνητα, όπως «δείχνει» το βιολογικό υλικό που βρέθηκε. Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ της ΕΡΤ στο αυτοκίνητο μάρκας Citroen τοποθετείται ένας 20χρονος, στο Renault ένας 23χρονος και στο Polo ένας 22χρονος.

Στη δικογραφία που έχει παραδοθεί στις εισαγγελικές αρχές από την ανακρίτρια δεν έχει προστεθεί άλλο άτομο από τους 12 κατηγορουμένους που είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι.

Η ανακριτική διαδικασία έχει κλείσει και πλέον αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα στο δικαστικό συμβούλιο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου