Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

H Βάνα Μπάρμπα αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες από τις τηλεοπτικές της δουλειές

«Με τον Απόστολο Γκλέτσο τσακωνόμασταν με τις ερωτικές σχέσεις που είχαμε τότε, ερχόντουσαν οι σύντροφοί μας στα γυρίσματα», λέει η Βάνα Μπάρμπα.

Στη στήλη «Vintages Stories» της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα μίλησε η Βάνα Μπάρμπα. Η γνωστή ηθοποιός έκανε μια αναδρομή σε τηλεοπτικές της δουλειές και αποκάλυψε άγνωστες ιστορίες.

«Το 1990 έκανα μία από τις πρώτες μου σειρές, τη “Δίψα”. Θυμάμαι πως ήμουν φοβισμένη και δεν μπορούσα να πω ατάκα. Ευτυχώς στη σειρά “Δίψα” είχα εξαιρετικούς συνεργάτες που με βοήθησαν στα πρώτα μου βήματα. Το 1991 έκανα την αγαπημένη σειρά “Η αγάπη της γάτας” στην Κύπρο. Είχαμε πάει στα Κατεχόμενα για τη σειρά, δεν είχαμε άδεια για να κάνουμε το γύρισμα, μπήκαμε και δε μας άφηναν να βγούμε, είχαμε πάθει όλοι σοκ, μας συνέλαβαν όλους», είπε αρχικά η Βάνα Μπάρμπα.

Η Βάνα Μπάρμπα είπε στη συνέχεια: «Το “Mediterraneo” το έκανα γιατί ήθελα να χωρίσω από κάποιον που με κυνηγούσε έντονα. Ήθελα να το σκάσω. Με σταμάτησε ένα ιταλικό γκρουπ στο αεροδρόμιο και μου είπαν πως θα γίνει ταινία στο Καστελόριζο και έτσι έκανα το “Mediterraneo”. Το “Mediterraneo” ήταν μία από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου, αυτή η ταινία με πήγε στα Όσκαρ, ήταν ίσως η πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου».

Η Βάνα Μπάρμπα ανέφερε επίσης: «Το 1997 κάναμε το “Τζιβαέρι” στο Mega όταν ξεκίνησε η ιδιωτική τηλεόραση. Το “Τζιβαέρι” γυρίστηκε στα Κύθηρα, θυμάμαι στα πανηγύρια μας αγκάλιαζαν μαζί με τον Κόκλα που ήταν ο εραστής μου στη σειρά. Μετά, το 1998 έκανα “Το σημάδι του έρωτα” μαζί με τον Στράτο Τζώρτζογλου.

Είχαμε ένα σκηνοθέτη που εγώ τσακωνόμουν μαζί του, αλλά τον ευχαριστώ για αυτή τη δουλειά. Ο μοναδικός Γιάννης Πάριος έγραψε για το “Σημάδι του έρωτα” το τραγούδι “Δώσε μου λιγάκι ουρανό”. Κάναμε ένα γύρισμα με άλογα, όπως ήμουν πάνω στο άλογο χτύπησε η κλακέτα, τρόμαξε το άλογο, σηκώθηκε όρθιο στα δύο πόδια και με έσερνε».

Η Βάνα Μπάρμπα θυμήθηκε επίσης: «Ήταν μεγάλη τιμή να παίξω με την Ντίνα Κώνστα στη σειρά “Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα”. Είχα άγχος κάθε μέρα για το πώς θα ανταπεξέλθω σε αυτή τη σειρά, είχε σπουδαίους ηθοποιούς. Με τον Απόστολο Γκλέτσο τσακωνόμασταν με τις ερωτικές σχέσεις που είχαμε τότε, ερχόντουσαν οι σύντροφοί μας στα γυρίσματα.

Το 2002 έκανα τη σειρά “Εν Ιορδάνη”. Είχα την τιμή να έχω δίπλα μου τη μεγάλη ηθοποιό Φωτεινή Μπαξεβάνη. Ήμουν δύο μηνών έγκυος όταν έκανα  τη σειρά “Εν Ιορδάνη” και υπήρχε ένα επίπονο γύρισμα που κάποιος με τραβούσε από τα μαλλιά και με χτυπούσε κάτω. Είχε ζητήσει η Πηγή Δημητρακοπούλου και η Φωτεινή Μπαξεβάνη να το κάνει κάποιος άλλος».

Κλείνοντας, η Βάνα Μπάρμπα είπε: «Στο “Σπίτι δίπλα στη θάλασσα” η κόρη μου Φαίδρα ήταν δυο ετών και ερχόταν στα γυρίσματα με την νταντά. Εγώ ήθελα να τελειώσω για να αφοσιωθώ στο παιδί μου. Ήμουν τυχερή, ήταν υπέροχη η ελληνική τηλεόραση και είναι και τώρα με υπέροχα σίριαλ».

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου