Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Καλοκαίρι: Πώς φτιάχνουμε ένα πραγματικά υγιεινό γεύμα

Τι πρέπει να προσέχουμε σε συστατικά και μερίδες

Το καλοκαίρι θέτει νέες προκλήσεις στις διατροφικές μας συνήθειες, κάτι που γνωρίζουν καλά τόσο ο ουρανίσκος, όσο και το στομάχι μας.

Είτε λοιπόν τρώμε στο σπίτι είτε επιλέγουμε κάποια έξοδο για το καθημερινό μας γεύμα, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου για το φαγητό το καλοκαίρι…

Καλοκαίρι: Πώς φτιάχνουμε ένα πραγματικά υγιεινό γεύμα

Όλα ξεκινάνε από τον έλεγχο των μερίδων. Η υγιεινή καλοκαιρινή διατροφή δεν σημαίνει να ξεχάσουμε όλα τα αγαπημένα μας φαγητά, παρά να μειώσουμε τις ποσότητες σε ό,τι δεν μπορούμε να αποχωριστούμε.

Κατά μέσο όρο, το γεύμα οφείλει να κυμαίνεται για έναν ενήλικα μεταξύ 500-700 θερμίδων. Όσο για το πρωινό, είναι συνήθως χαμηλότερο σε θερμίδες.

Το υγιεινό πιάτο οφείλει να έχει φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνη και προϊόντα ολικής άλεσης. Ο κανόνας της επιστήμης υποδεικνύει ότι το μισό πιάτο πρέπει να περιέχει φρούτα και λαχανικά και το άλλο μισό να αποτελείται από δημητριακά, πρωτεΐνη και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Εξίσου σημαντικός είναι ο περιορισμός του λίπους, αλλά και το αντίο στο αλάτι. Άπαχο κρέας χρειαζόμαστε για τα ψητά μας, αλλά και ακόρεστα λίπη για τη μαγειρική μας. Και καθόλου αλάτι, τη γεύση μπορούν άνετα να δώσουν τα μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά.

Όσο για την πρωινή ή την απογευματινή λιγούρα, επιλέγουμε φρούτα, γιαούρτι, προϊόντα ολικής άλεσης και φρέσκα λαχανικά εποχής.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου