Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Η μάσκα θα έπρεπε ήδη να έχει επανέλθει

«Η συμβουλή στις ηλικίες 30-60 δεν μπορεί να είναι συλλογική»

Για την αναγκαιότητα ή μη του εμβολιασμού κατά του κορονοϊου μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μεταξύ άλλων, για την 4η δόση εμβολίου είπε ότι «υπάρχουν άνθρωποι που είναι 35-40 χρονών, δεν έχουνε κανένα λόγο να το κάνουν γιατί έχουν νοσήσει, έχουν ξανανοσήσει, έχουν κάνει τις τρεις δόσεις(…) υπάρχουν άνθρωποι που σε μικρή ηλικία ενδεχομένως πρέπει να το κάνουν».

Παράλληλα, τόνισε ότι η συμβουλή στις ηλικίες 30-60 δεν μπορεί να είναι συλλογική, αλλά χρειάζεται να εξεταστεί η περίπτωση του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Σχετικά με το ζήτημα των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού στη χώρα, ο Α. Εξαδάκτυλος εξέφρασε την άποψη ότι η χρήση μάσκας αποτελεί το μέτρο που θα οδηγήσει σε αυτόν τον περιορισμό σε συνδυασμό με τις περιορισμένες επαφές.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η μάσκα αποτελεί το μέτρο εκείνο που θα έπρεπε ήδη να έχει επανέλθει και αν δε γίνει θα «συνεχίσουμε να παρακολουθούμε ένα κύμα που συνεχώς θα διογκώνεται».

Όσον αφορά τους στόχους του «Προσωπικου Γιατρού» τόνισε τον συμβουλευτικό χαρακτήρα που αναμένεται να έχει ο γιατρός του κάθε πολίτη.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου