Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός – Πρόβλεψη Τζανάκη: Ενδεχομένως να δούμε και 30.000 κρούσματα την ημέρα

Ποιος μεταλλάξεις διαφεύγουν από τα εμβόλια

Στον προβληματισμό που έχει φέρει η νέα «εκτόξευση» των κρουσμάτων εστίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης τονίζοντας πως οι νέες μολύνσεις μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις 30.000 την ημέρα.

«Δεν ήταν έκπληξη για εμάς αυτά τα νούμερα. Περιμέναμε το καλοκαιρινό κύμα, στο ύψος που έχει έρθει.

Ενδεχομένως να δούμε και 30.000 κρούσματα τη μέρα. Δεν μπορώ να πω ότι συμμερίζομαι τις προσεγγίσεις ότι θα φτάσουμε τις 400 νοσηλείες στις ΜΕΘ. Τα δικά μου μοντέλα δείχνουν ότι τέλος Ιουλίου θα πάμε προς αποκλιμάκωση των κρουσμάτων» είπε στο Mega την Τετάρτη (29/6).

«Πρέπει να κρατήσουμε τα πράγματα διαχειρίσιμα, και τα κρούσματα σε χαμηλά νούμερα. Να φοράμε μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός» πρόσθεσε.

«Οι μεταλλάξεις Ο4 και Ο5 διαφεύγουν τελείως των εμβολίων και της προηγούμενης νόσησης»


«Νομίζω ότι το Σεπτέμβριο θα είναι καλά τα πράγματα. Στα σχολεία η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και πιο οργανωμένη, και μπορούμε να παρέμβουμε καλύτερα. Τώρα όλοι συμμετέχουμε σε κοινωνικές εκδηλώσεις χωρίς μέτρα προστασίας, και έτσι μαζί με τις Ο4 και Ο5 οδηγούμαστε στο αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα. Η παραλλαγή αυτή μας βρίσκει στα κάτω μας από πλευράς ανοσοπροστασίας. Αυτές οι μεταλλάξεις διαφεύγουν τελείως των εμβολίων, αλλά και της προηγούμενης νόσησης. Για αυτό το 1/3 σχεδόν των κρουσμάτων είναι επαναλοιμώξεις», εξήγησε ο Νίκος Τζανάκης.

«Έχω κάνει την τέταρτη δόση λόγω ηλικιακού ορίου, αλλά και της στενής μου επαφής με ασθενείς»

Αναφερόμενος τέλος στην τέταρτη δόση του εμβολίου, για όσους είναι κάτω των 60 ετών, ο κ. Τζανάκης σημείωσε: «Εγώ έχω κάνει την τέταρτη δόση λόγω ηλικιακού ορίου, αλλά και της στενής μου επαφής με ασθενείς. Αλλά δεν μπορείς σε κάποιον που είναι 30, 40, 50 χρονών και δεν έχει προβλήματα υγείας, ενώ έχει εμβολιαστεί με 3 δόσεις, ή έχει νοσήσει, να του πεις χωρίς επιστημονικές ενδείξεις να εμβολιαστεί με την 4η δόση».

«Μια ιατρική πράξη, όσο αθώα και αν είναι, όταν γίνεται χωρίς ωφέλεια δεν μπορεί να αποτελεί σύσταση των γιατρών» συμπλήρωσε.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου