Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Δεν ενημερώθηκα για το πανάκι και τις αμυχές στο πρόσωπο της Ίριδας» λέει παθολογοανατόμος

«Την αιτία θανάτου τη γράφει ο ιατροδικαστής» - H απάντηση της Αγγελικής Τσιόλα

Η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου, η οποία είχε εξετάσει πρώτη τα όργανα της Ίριδας μίλησε για τα αποτελέσματα του τελικού πορίσματος των δύο κοριτσιών, Μαλένας και Ίριδας. «Η αγενεσία φλεβόκομβου είναι συμπέρασμα παθολογοανατόμου, δεν είναι συμπέρασμα ιατροδικαστή.

Ο παθολογοανατόμος είναι μορφολόγος. Βλέπει ευρήματα στο μικροσκόπιο από τα όργανα που του έχουν στείλει και από τα όργανα που έχει εξετάσει» υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή LiveNews.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εκπομπή, «δεν ενημερώθηκα για το πανάκι και τις αμυχές στο στόμα και το χείλος. Αυτά τα άκουσα πρώτη φορά από την τηλεόραση, μετά από ένα χρόνο» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Μητσέλου είχε κάνει λόγω επίσης για ασφυξία και επισημαίνει πως οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας συμφώνησαν με τα δικά της ευρήματα. 


«Την αιτία θανάτου την γράφει ο ιατροδικαστής»


«Τον ασφυκτικό θάνατο τον έχω περιγράψει στην έκθεσή μου. Υπάρχουν ευρήματα στον εγκέφαλο, στο μυοκάρδιο και τους πνεύμονες τα οποία έχω αναφέρει αναλυτικά. Εγώ ως παθολογοανατόμος δεν μπορώ να γράψω ασφυξία. Την αιτία θανάτου την γράφει ο ιατροδικαστής, όχι ο παθολογοανατόμος»

Όπως υποστήριξε η κυρία Μητσέλου, ο ιατροδικαστής είναι αυτός που αναλαμβάνει να στοιχειοθετήσει τα ευρήματα που έχει μαζί με τα ευρήματα του παθολογοανατόμου. «Εάν η κυρία Τσιόλα δεν μπόρεσε ποτέ να στοιχειοθετήσει αυτά τα ευρήματα δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δικό της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση της Αγγελικής Τσιόλα

«Εχω να πω μόνο τούτο. Η κυρία Μητσέλου με το εύρημά της, έθεσε από μόνη της αιτία θανάτου (αγενεσία φλεβοκόμβου)», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, «απαντώντας» στους ισχυρισμούς της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου που εξέτασε τα όργανα της Ιριδας, του βρέφους Δασκαλάκη Πισπιρίγκου.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου