Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Ριγκατόνι Alfredo με σπανάκι

Με πλούσια σάλτσα και γεύση που απογειώνει τον ουρανίσκο

Υλικά

  1.     2 κουταλιές της σούπας λάδι
  2.     2 στήθη κοτόπουλου, σε λεπτές φέτες
  3.     3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  4.     6 λωρίδες μπέικον, ψημένο, ψιλοκομμένο
  5.     140 γρ. σπανάκι
  6.     2 κ. γλ. αλάτι
  7.     2 κ. γλ. πιπέρι
  8.     2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  9.     1 1/4 φλιτζάνια ζυμαρικά
  10.     1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  11.     1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 3
Μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 4
Προσθέστε το σκόρδο, το μπέικον, το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι, μαγειρεύοντας μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

Βήμα 5
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρει μια βράση.

Βήμα 6
Προσθέστε τα ζυμαρικά, το τυρί και τον μαϊντανό στη σάλτσα, ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου