Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Σοφία Μπεκατώρου: «Μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό»

"Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν" τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram επέλεξε η Σοφία Μπεκατώρου να τοποθετηθεί δημοσίως για την αθώωση του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριας.

Παράλληλα, ωστόσο, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Η Σοφία Μπεκατώρου ήταν από τα πρώτα επώνυμα πρόσωπα που με θάρρος έσπασ  τη σιωπή της για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η ίδια στο παρελθόν. Σήμερα, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης βρίσκεται στο πλευρό της Αμαλίας, η οποία κατήγγειλε τον προπονητή της για βιασμό σε ηλικία 11 ετών.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Σοφία Μπεκατώρου δημοσίευσε ένα σύντομο απόσπασμα στο οποίο και δήλωσε πως «σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και μια μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Το γεγονός όμως ότι ο εισαγγελέας, ο πρόεδρος της αίθουσας, οι αρχαιότεροι των δικαστών κι ένας ένορκος έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο τουλάχιστον δίνει μια ελπίδα ότι αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή μνα καταφέρουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που δεν μένουμε στο θέαμα αλλά βλέπουμε την ουσία».

«Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι. Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου» τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου στη λεζάντα που συνόδευσε τη δημοσίευση της.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου