Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Σπιτικό παγωτό: Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε

Η λεπτομέρεια που χαλάει γεύση και υφή

H Jeni Britton Bauer φτιάχνει στο Jeni’s Splendid Ice Creams μερικά από τα καλύτερα παγωτά όλης της Αμερικής.

Συνδυάζει καλαμπόκι και βατόμουρο, βούτυρο και κατσικίσιο τυρί, ακόμα και ψητά φρούτα περιέχουν οι δημιουργίες της που έχουν τρελάνει κόσμο στις ΗΠΑ.

Η Bauer έχει μοιραστεί συχνά με τον κόσμο τα μικρά και μεγάλα μυστικά της για το παγωτό, όπως έκανε και με το βιβλίο «Jeni’s Splendid Ice Creams at Home»…

Σπιτικό παγωτό: Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε


«Το νερό είναι εχθρός σου στο παγωτό», λέει χαρακτηριστικά η Britton Bauer, «αυτό μετατρέπεται σε πάγο». Γι’ αυτό και όπως λέει δεν συμπάθησε ποτέ το σπιτικό παγωτό, που «είχε πάντα κομματάκια πάγου μέσα του. Έπρεπε να το σερβίρεις μαλακό».

Η ίδια μας λέει και τον χρυσό κανόνα της, τον απαράβατο κανόνα για τα περίφημα παγωτά της: 2 κούπες γάλα σε μία και 1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (ή ακόμα και κρεμώδες τυρί).


«Το νερό είναι εχθρός σου στο παγωτό», συνεχίζει, «ό,τι προσθέτεις στο παγωτό, σχεδόν τα πάντα, έχουν νερό μέσα τους. Το γάλα είναι 87% νερό. Το νερό μετατρέπεται σε κρυστάλλους πάγου στο τελικό προϊόν. Πρέπει να αλλάξεις το νερό με κάτι άλλο: πρωτεΐνη, λίπος, ζάχαρη ή άμυλο».

Γι’ αυτό και αποκαλύπτει πως όταν προσθέτει στα παγωτά της φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα νερού, τα ψήνει συνήθως με λίγη ζάχαρη για να φύγει το πολύ νερό…

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου