Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Αγχώνονται στην Τουρκία: «Ελληνική υπεροχή στους αιθέρες – Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα, αλλιώς…» γράφουν τα ΜΜΕ

Εκνευρισμός και προβληματισμός στην τουρκική πλευρά

Εκνευρισμός συνεχίζει να επικρατεί στην Τουρκία σχετικά με την εξοπλιστική αναβάθμιση της Ελλάδας, κυρίως λόγω και της πρόσφατης απόφαση στο αμερικανικό Κογκρέσο που βάζει όρους στην απόκτηση μαχητικών από την Άγκυρα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η εφημερίδα Cumhuriyet φιλοξενεί το θέμα στην πρώτη σελίδα με τίτλο «Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα έχει υπεροχή στους αιθέρες».

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως η «η Τουρκία πρέπει να κινηθεί γρήγορα» καθώς «οι Έλληνες προχωρούν γρήγορα με τα μαχητικά αεροσκάφη».

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα σχολιάζει ότι η Τουρκία αγόρασε τους ρωσικούς S-400, αλλά δεν κατάφερε να τους χρησιμοποιήσει, ενώ δεν καταφέρνει -όπως φαίνεται μέχρι στιγμής- να πάρει και τα F-35.

«Έτσι όπως πάει η κατάσταση, η Τουρκία σε λίγα χρόνια παίρνει το ρίσκο να χάσει την αεροπορική υπεροχή απέναντι στην Ελλάδα» αναφέρει η εφημερίδα.

Δειτε το βιντεο εδω 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα Aksam, η οποίας επισημαίνει πως «ελληνικά και εβραϊκά λόμπι εργάζονται εναντίον της Τουρκίας» και «βάζουν εμπόδια και όρους για τα F-16», αναφερόμενη στους όρους που τίθενται στο ψήφισμα του Κογκρέσου σχετικά με τις τουρκικές υπερπτήσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Ενώ αναφορά στο θέμα των ελληνικών εξοπλισμών γίνεται και από την εφημερίδα Milliyet.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου