Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Δημήτρης Λιγνάδης: Το μεσημέρι βγαίνει από τη φυλακή – Πλήρωσε την εγγύηση των 30.000 ευρώ

Το ποσό βρέθηκε και ο Δημήτρης Λιγνάδης, το μεσημέρι της Πέμπτης, θα περάσει την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού και θα είναι ελεύθερος έως την εκδίκαση της έφεσής του.

Ύστερα από 17 μήνες προφυλάκισης και αφού καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη για δυο βιασμούς, ο Δημήτρης Λιγνάδης βγαίνει σήμερα (14.07.2022) από τη φυλακή.

Το δικαστήριο που χθες καταδίκασε τον Δημήτρη Λιγνάδη για δυο από τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους κατηγορούνταν, όρισε όρους αποφυλάκισης στον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη. Ένας απ’ αυτούς να καταβάλει εγγύηση 30.000 ευρώ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο ανηλίκων αγοριών το 2015, είχε μεταφερθεί από τις φυλακές της Τρίπολης στον Κορυδαλλό ενόψει της έναρξης της δίκης του για τέσσερις βιασμούς.

Αφού συγκέντρωσε το ποσό των 30.000 ευρώ και το κατέβαλε, ο Λιγνάδης αναμένεται να αποφυλακιστεί γύρω στο μεσημέρι, όταν εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να υπογραφεί το αποφυλακιστήριο.

Το δικαστήριο χθες μετά την καταδίκη του 58χρονου πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου αποφάσισε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης. Η μειοψηφία του δικαστηρίου, δύο ένορκοι και μία δικαστής, έκρινε ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί στον καλλιτέχνη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου