Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Έμιλυ Κολιανδρή: «Είναι πολύ λεπτά τα όρια της παρενόχλησης, εύκολα κάποιο παιδί μπορεί να πέσει θύμα»

«Ελπίζω ότι αρχίζει μια καινούρια εποχή για τους καλλιτέχνες, τους νέους χορευτές, τους νέους τραγουδιστές, να μπορούν να ζουν χωρίς φόβο», λέει η Έμιλυ Κολιανδρή.

Η Έμιλυ Κολιανδρή έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ και τον Γιώργο Πράσινο.

Η γνωστή ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, και για το κίνημα metoo στην Ελλάδα.

Σχετικά με το ελληνικό #MeToo και όσα αποκαλύφθηκαν, ποια είναι η άποψή σου; Δεν έχει ακουστεί η θέση σου, παρότι είναι ένα θέμα που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ναι, δεν ρωτήθηκα και πολύ. Επίσης, το βλέπω ως μια κατάκτηση ότι αυτό το τόσο σημαντικό κίνημα ξεκίνησε από τον καλλιτεχνικό χώρο και θα έπρεπε να πάρει έκταση και σε όσους χώρους πιθανόν συμβαίνουν τέρατα, όπως τράπεζες, πολυεθνικές κ.ά. Ελπίζω ότι αρχίζει μια καινούρια εποχή για τους καλλιτέχνες, τους νέους χορευτές, τους νέους τραγουδιστές, να μπορούν να ζουν χωρίς φόβο.

Ξέρεις, το επάγγελμά μας είναι λίγο αέρας. Εσύ μπορεί να με θεωρείς μια πολύ καλή ηθοποιό και ένας φίλος σου να με θεωρεί ατάλαντη. Και οι δύο έχετε δίκιο γιατί δεν υπάρχει αντικειμενική αξιολόγηση. Και στους νέους μπορεί να συμβούν πολλά άσχημα πράγματα στην πορεία τους, που να μην τα καταλάβουν από τον ενθουσιασμό τους.

Είναι πολύ λεπτά τα όρια της παρενόχλησης και εύκολα κάποιο παιδί μπορεί να πέσει θύμα. Χαίρομαι που άνοιξε αυτός ο διάλογος και ελπίζω ότι δεν θα είναι μια χαμένη ευκαιρία, να μη χαθεί αυτό που πάει να κερδηθεί από την υπερβολική έκθεση και την προβολή απόψεων ακόμα και όσων δεν έχουν υποστεί παρενόχληση.

Πηγή φωτό: ΟΚ! – Μάτα Σεραφειμίδου

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου