Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Φωτιά στην Πεντέλη: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Παλλήνη – Θέλουμε νέους 30-40 ετών να βοηθήσουν τους πυροσβέστες»

«Οι κινήσεις μας δεν μπορούν να είναι χειρουργικές» λέει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ένωσης υπαλλήλων πυροσβεστικού σώματος

Έκκληση για εθελοντές πυροσβέστες έκανε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ένωσης υπαλλήλων πυροσβεστικού σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη φωτιές σε πολλά μέτωπα στην Αττική.

«Είναι μία δύσκολη μέρα για τους κατοίκους, για τους πυροσβέστες, για την ευρύτερη περιοχή και το φυσικό κάλλος, δυσκολεύουν τις συνθήκες εργασίες οι ριπές των ανέμων. Στην Παλλήνη μετά το Ντράφι αλλά και στον Γέρακα προσπαθούμε να επιχειρήσουμε. Βλέπουμε και το πώς επιχειρούν τα εναέρια μέσα και για το εάν θα μπορέσουμε να έχουν καλύτερες ρίψεις. Είναι από τις δυσκολότερες φωτιές γιατί έχει μπει στον αστικό ιστό, και ο πυροσβέστης είναι ανάμεσα σε δάσος και σπίτια, και έχει να κάνει παράλληλες δουλειές όπως και απεγκλωβισμούς. Ο αέρας είναι τόσο δυνατός που οι κινήσεις μας δεν μπορούν να είναι “χειρουργικές” και να πέφτει το νερό ακριβώς στην εστία» ανέφερε αρχικά.


«Είναι μεγάλος ο αριθμός των δυνάμεων, έχουν απλωθεί σε όλα τα μέτωπα. Εκτός από τους πυροσβέστες επιχειρούν και 200 εθελοντές και οχήματα εθελοντών αλλά και του Δήμου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Παλλήνη, αλλά είναι δύσκολο γιατί οι άνεμοι δεν επιτρέπουν την κατάσβεση», συμπλήρωσε.
Φωτιά στην Πεντέλη

«Ο συντονισμός είναι επαρκής αυτή τη στιγμή διαφορετικά δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί. Είμαι στην Πεντέλη αυτή τη στιγμή και βλέπω ότι επιχειρούν Πυροσβεστική, Αστυνομία και Στρατός. Οι συμπολίτες μας επίσης βοηθούν τους πυροσβέστες μας. Θέλουμε ανθρώπους νέους 30-40 ετών για να βοηθήσουν τους Έλληνες πυροσβέστες. Υπάρχει πλήρης συντονισμός για την επιχείρηση κατάσβεσης» είπε στο Mega.

 Δειτε το βιντεο εδω

«Μία σπίθα χρειάζεται για να μεταφερθεί η φωτιά. Και ο κόσμος να μάθει ότι οι πυροσβέστες μας, συνεχίζουν από το απόγευμα της Τρίτης, δουλεύουν χωρίς σταματημό, έχουν έρθει και 100 άτομα από την επαρχία για να βοηθήσουν» κατέληξε.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου