Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Καπραβέλος: Πληρώνουμε τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα – Δεν έχουμε εμβόλιο για μόνιμη ανοσία

«Πρέπει να γεμίσουν οι εντατικές και τα νεκροταφεία για να αφυπνιστούμε» αναρωτήθηκε για τη χρήση μάσκας

Αναμενόμενη θεωρεί την πίεση που έχει προκαλέσει η αύξηση κρουσμάτων στο ΕΣΥ ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος. Και αυτό συμβαίνει «όταν αγνοείς την πανδημία. Πληρώνουμε τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε λάθος τη μη χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους και τόνισε ότι όλη η Ευρώπη βράζει από κρούσματα κορονοϊού, με αποτέλεσμα στη χώρα να υπάρχουν πολλά εισαγόμενα κρούσματα.

«Παίζουμε με την ρώσικη ρουλέτα αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι υπάρχει φόβος για το ενδεχόμενο να «ξεπηδήσουν» νέα στελέχη του κορονοϊού.

Υπογράμμισε ακόμα ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση από τους διεθνείς οργανισμούς για χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και αναρωτήθηκε αν «πρέπει να γεμίσουν οι εντατικές και τα νεκροταφεία για να αφυπνιστούμε».

Σχετικά με τα εμβόλια ανέφερε ότι ακόμα δεν έχουμε βρει το εμβόλιο που θα δίνει μια μόνιμη ανοσία, ωστόσο αυτά που ήδη έχουμε δίνουν μια προσωρινή προστασία, την οποία όμως, όπως είπε, δεν πρέπει να την υποτιμούμε. Τόνισε ακόμα ότι η 4η δόση παρέχει προστασία για τους άνω των 60 ετών και ότι όσοι δεν την έχουν κάνει είναι απροστάτευτοι.

Σχετικά με τον νέο τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ είπε ότι αυτό δεν αλλάζει την ουσία, ωστόσο σημείωσε ότι έλλειψη καθημερινής ενημέρωσης μπορεί να είναι καταστροφική.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου