Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Μάνδρα: Στο εδώλιο και πάλι η Ρένα Δούρου για τη φονική πλημμύρα

Η Εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για την πρώην περιφερειάρχη και τέσσερα ακόμη πρόσωπα

Στο εδώλιο του Εφετείου για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα θα καθίσει και πάλι η Ρένα Δούρου, μετά την έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατά της αθωωτικής πρωτόδικης απόφασης.

Μαζί με την πρώην περιφερειάρχη στο εδώλιο θα καθίσουν και τέσσερα ακόμα πρόσωπα που αθωώθηκαν, κατά πλειοψηφία, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Πρόκειται για στελέχη από το Δασαρχείο και την Πολεοδομία, που μετά την άσκηση έφεσης θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.

Πρωτόδικα, για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της καταστροφικής πλημμύρας στη Μάνδρα, τον Νοέμβριο του 2017, κρίθηκαν ένοχοι οκτώ κατηγορούμενοι οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 4εώς 6 χρόνια, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Πρόκειται για δύο αντιπεριφερειάρχες, την επίμαχη περίοδο, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε στελέχη που υπηρετούσαν στην Πολεοδομία και την Υπηρεσία αστυνόμευσης ρεμάτων.

Για «απαράδεκτη έφεση λόγω εκπρόθεσμης άσκησης της» έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχινάς. Σχολιάζοντας την κίνηση της Εισαγγελίας ο συνήγορος σημείωσε ότι «είχε παρέλθει το 10ημερο που προβλέπεται από την απόφαση επί της αθώωσης ή της ενοχής». Μάλιστα, τόνισε πως η εισαγγελική έφεση είναι «παντελώς αναιτιολόγητη και έγινε για να καταστεί η κα Δούρου πολιτικά όμηρη εν όψει των εκλογών».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου