Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος ήταν ανάμεσα στους επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στο τρένο: «Ντροπή»

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος σε μια απίστευτη περιγραφή για όλα όσα βίωσε στην προσπάθειά του να ταξιδέψει με το τρένο.

Ένα πρωτόγνωρο γεγονός συνέβη το βράδυ της Πέμπτης με αμαξοστοιχία της ΤΡΕΝΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Οι επιβάτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι μέσα στο τρένο για περισσότερο από 2 ώρες. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο οποίος περιέγραψε όσα βίωσε, στην εκπομπή Alpha Τώρα.

«Κατ’ αρχάς να διευκρινίσω ότι η αμαξοστοιχία αυτή δεν είναι το “Βέλος”, το οποίο ακινητοποιήθηκε πιο έξω από την Αθήνα. Είναι η επόμενη αμαξοστοιχία Αθήνα – Θεσσαλονίκη η οποία ακινητοποιήθηκε στον σταθμό Κέντρο Αχαρνών. Ήμασταν εγκλωβισμένοι άνθρωποι ΑμΕΑ, βρέφη, καρκινοπαθείς που πηγαίνανε για χημειοθεραπείες, όλοι μας ταλαιπωρηθήκαμε εγκλωβισμένοι για δύο ώρες σχεδόν χωρίς εξαερισμό, χωρίς κλιματισμό μέσα στη ζέστη χωρίς να γνωρίζουμε τι γίνεται.

Μας ανακοίνωσαν ότι έκοψε η ΔΕΗ το ρεύμα, ενώ έγινε μπαμ, πετάχτηκαν σπίθες και χάλασε το σύστημα που ηλεκτροδοτούσε τη μηχανή της αμαξοστοιχίας. Ανακοίνωσαν επίσημα ότι κόπηκε το ρεύμα. Αναρωτηθήκαμε είναι δυνατόν στην κεντρική αμαξοστοιχία και γιατί δεν φέρνουν μηχανή που δεν λειτουργεί με ρεύμα αλλά με πετρέλαιο ντίζελ. Ή να συνεχίσουμε το δρομολόγιο μας ή να επιστρέψουμε στο σταθμό Λαρίσης» είπε ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και συνέχισε:

«Κανένα πρωτόκολλο, κανένας χειρισμός λες και ήταν κάποιοι ιδιώτες που ανέλαβαν μία αμαξοστοιχία να τη μετακινήσουν. Εγώ αντιλήφθηκα ότι μόνο ελεγκτές υπήρχαν εκεί. Καμία εξυπηρέτηση, κανένα μπουκαλάκι νερό. Δεν υπήρχε τίποτα. Μας γυρίσανε στο σταθμό Λαρίσης. Κατεβήκαμε έξαλλοι όλοι. Μας ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν λεωφορεία που θα μας μεταφέρουν στον προορισμό μας. Δεν ίσχυε αυτό. Υπήρχαν λεωφορεία που πήγαν μόνο Οινόη και Χαλκίδα.

 Δειτε το βιντεο εδω

Φωνάζαμε στον γκισέ ποιος είναι ο υπεύθυνος και μας λέγανε δεν υπάρχει υπεύθυνος. Άνθρωποι δεν είχαν που να μείνουν στην Αθήνα. Έψαχναν να βρουν ξενοδοχεία. Μας είπαν πηγαίνετε να πάρετε το αντίτιμο από τον γκισέ και στον γκισέ μας έλεγαν δεν έχουμε λεφτά στο ταμείο να σας δώσουμε την αποζημίωσή σας. Δεν ξέρουμε τι να κάνετε. Τελικά, έμεινε ένα λεωφορείο απ’ έξω αφού φώναζε ο κόσμος επί μία ώρα, διαμαρτυρόντουσαν, φώναζε ο κόσμος σαν ζούγκλα παλεύαμε ποιος θα προλάβει να μπει σε ένα λεωφορείο που θα πήγαινε Λάρισα και Θεσσαλονίκη».

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου