Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι

Συμβουλές από έναν ειδικό για να μην τα καταστρέψετε

Το στέγνωμα των μαλλιών μας με το πιστολάκι είναι μια από αυτές τις ρουτινιάρικες και αρκετά καθημερινές εργασίες που κάνουμε για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας και μάλλον έχουμε συνηθίσει αρκετά στον τρόπο που το κάνουμε.

Είναι, δηλαδή, σαν να φτιάχνουμε ένα τοστ ή να βάζουμε ένα πλυντήριο ρούχων -δεν το σκεφτόμαστε πολύ.

Αλλά όπως ακριβώς μπορούμε να κάψουμε κατά λάθος το τοστ μας ή να συρρικνώσουμε το κασμιρένιο πουλόβερ που είναι μόνο για στεγνό καθάρισμα, έτσι μπορούμε να βλάψουμε και τα μαλλιά μας αν συνεχίσουμε να τα στεγνώνουμε αφηρημένα. Μάλιστα, ο διάσημος κομμωτής Michael Van Clarke λέει στο βρετανικό Glalour ότι το απρόσεκτο στέγνωμα με πιστολάκι είναι ο υπ’ αριθμόν ένα ένοχος για τα ξηρά, κατεστραμμένα μαλλιά των πελατισσών του.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι


Σύμφωνα με τον Michael, λοιπόν, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλες όταν στεγνώνουμε τα μαλλιά μας με το σεσουάρ στο σπίτι είναι ότι έχουμε τη θερμοκρασία στο πιο ζεστό, φέρνουμε την άκρη του πολύ κοντά στα μαλλιά και επιμένουμε στο ίδιο σημείο για αρκετή ώρα. Το ακροφύσιο συγκεντρώνει υπερβολική θερμότητα στα μαλλιά που είναι ήδη πολύ κατεστραμμένα, ειδικά αν είναι με ντεκαπάζ ή βαμμένα. Η παραμονή του ακροφυσίου στα μαλλιά με αυτόν τον τρόπο εγγυάται το υπερβολικό στέγνωμα και την περαιτέρω φθορά.

Ποια είναι η λύση; «Πετάξτε το ακροφύσιο του σεσουάρ και κρατήστε απόσταση 2,5 εκατοστών ανάμεσα στα μαλλιά σας και το σεσουάρ», συμβουλεύει ο Michael. «Αν μπορείτε, χρησιμοποιήστε λιγότερο συχνά το θερμικό styling και δοκιμάστε το στέγνωμα στον αέρα μία φορά την εβδομάδα με πιο ήπιο φινίρισμα».

Βασικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για πιο υγιές στέγνωμα μαλλιών

 


    Χρησιμοποιήστε τον κατάλληλο εξοπλισμό για τα μαλλιά σας και το στυλ που θέλετε να πετύχετε. Οι επίπεδες βούρτσες και οι στρογγυλές βούρτσες με κοντές αραιές τρίχες είναι πιο εύχρηστες αλλά δεν δίνουν τον ίδιο έλεγχο. Αν θέλετε να ισιώσετε σωστά τα κυματιστά ή φριζαρισμένα μαλλιά, μια ποιοτική βούρτσα με στρογγυλές τρίχες είναι η καλύτερη.

    Η προετοιμασία είναι το πιο σημαντικό βήμα για να φέρετε τα μαλλιά πιο κοντά στο τελικό αποτέλεσμα πριν το βούρτσισμα. Ψεκάστε όλα τα μαλλιά σας με σπρέι προστασίας από τη θερμότητα και χρησιμοποιήστε έναν διαχυτήρα για να προετοιμάσετε τα μαλλιά αφαιρώντας το 85% της περίσσειας νερού. Ανασηκώστε τις ρίζες πρώτα και εν συνεχεία προετοιμάστε τα μεσαία μήκη και τις άκρες.

    Κρατήστε ένα κενό 2,5 εκατοστών μεταξύ των μαλλιών και του σεσουάρ και κρατήστε τον στεγνωτήρα σε επαφή με τα μαλλιά, με κατεύθυνση προς τις άκρες.

    Μην στεγνώνετε υπερβολικά. Αν δεν είναι όπως τα θέλετε, βρέξτε τα μαλλιά σας και στεγνώστε ξανά. Όλη η ζημιά γίνεται όταν συνεχίζετε να στεγνώνετε με το πιστολάκι μαλλιά που είναι ήδη στεγνά. Αυτό υπερβαίνει την αφαίρεση της περίσσειας νερού και αφαιρεί την εγγενή υγρασία των ίδιων των μαλλιών, οδηγώντας σε λεπτότερα, εύθραυστα μαλλιά που τελικά σχίζονται και σπάνε. Στεγνώστε στο 98% και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα το υπόλοιπο διάστημα. Δώστε ένα καλό φύσημα στο τέλος σε μέτρια θερμοκρασία για να στεγνώσουν πλήρως, να δώσουν μια πιο φυσική αίσθηση και να ανακατευτούν μεταξύ τους. 

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου