Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Τζένη Διαγούπη: «Δεν με απασχολεί αν θα με αποκαλέσουν χοντρή στο δρόμο»

«Το θέμα πια για εμένα είναι να μη διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση και να μην αναπαράγονται αυτές οι συμπεριφορές από τις νέες γενιές», λέει η Τζένη Διαγούπη.

Η Τζένη Διαγούπη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «7 μέρες tv» και τον Γιάννη Βίτσα. Η γνωστή ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, για το bullying και τις ρατσιστικές συμπεριφορές.

Στην Ελλάδα του σήμερα, η δύναμη της εικόνας και τα πρότυπα ομορφιάς εξακολουθούν να αποτελούν αφορμή για ρατσιστικές συμπεριφορές. Πώς θα το διαχειριστούμε αυτό ως κοινωνία;

Κατ’ αρχάς, δεν συμφωνούσα ποτέ με τα πρότυπα ομορφιάς που προβάλλουν τα social media και τα περιοδικά μόδας, αν και τον τελευταίο καιρό οφείλω να αναγνωρίσω ότι υπάρχει μια προσπάθεια διεύρυνσης του φάσματος για το τι πρέπει να αποτελεί πρότυπο, γυναικείο ή αντρικό. Ο ρατσισμός, ωστόσο, υπάρχει.

Προσωπικά, στα 48 μου έχω ξεπεράσει αυτά τα θέματα και δεν με απασχολεί αν θα με αποκαλέσουν χοντρή στο δρόμο, γιατί φυσικά και το έχω ακούσει ορισμένες φορές όλα αυτά τα χρόνια. Το θέμα πια για εμένα είναι να μη διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση και να μην αναπαράγονται αυτές οι συμπεριφορές από τις νέες γενιές. Ως κοινωνία, πρέπει να αποδεχόμαστε τον οποιοδήποτε άνθρωπο.

Είχατε βιώσει bullying ως μαθήτρια;

Όχι. Δεν ήρθα ποτέ αντιμέτωπη με κάτι τέτοιο. Τα χρόνια που πήγαινα εγώ στο δημοτικό, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δεν είχαμε και τόσες πληροφορίες. Μπορεί να με κοιτούσαν λίγο περισσότερο γιατί ήμουν ένα παχουλό παιδάκι, αλλά δεν με κορόιδεψε ποτέ κανείς στο σχολείο, ούτε με χτύπησε. Δεν το έχω ζήσει αυτό.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου