Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Φωτιά τώρα στη Νέα Περάμο κοντά στα διόδια της Ελευσίνας: Εκκενώνεται η Άνω Βλυχάδα – Έκλεισε η Αθηνών – Κορίνθου

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους - Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική. Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει κλείσει η Αθηνών – Κορίνθου και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλιά Εθνική Οδό.

Από την Πυροσβεστική υπάρχει εισήγηση για εκκένωση της Άνω Βλυχάδας προς Μέγαρα διαμέσω της παλιάς εθνικής οδού. Μάλιστα το 112 έστειλε μήνυμα στους καοτίκους της περιοχής.

«Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασικής έκταση στην περιοχή της Μάνδρας υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας και εκτροπή αυτών προς την παλαιά εθνική οδό», αναφέρει η ΕΛΑΣ.



Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει εκδηλωθεί τρία χιλιόμετρα μετά τα διόδια
 της Ελευσίνας



Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες Ο.Τ.Α.


Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους

Αναγκαστική προσθαλάσσωση έκανε πυροσβεστικό αεροσκάφος που επιχειρούσε στη φωτιά στη Νέα Πέραμο. 


Οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους, έχουν περισυλλέγει από ιδιώτη και στη συνέχεια από σκάφος του λιμενικού. Οι αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για πτώση δεν ισχύουν, ενώ οι χειριστές βγήκαν με βάρκα ιδιώτη στα Βασιλικά Σαλαμίνας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου