Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και φράουλες

Ιδέα για πρωτότυπο ορεκτικό

Υλικά

  1.     1/2 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
  2.     12 φέτες από γαλλική μπαγκέτα
  3.     1 κ. σ. ελαιόλαδο
  4.     500 γρ. φράουλες, κομμένες σε κύβους
  5.     2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού, συν περισσότερα για το σερβίρισμα
  6.     1 φλ. τσαγιού κατσικίσιο τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
  7.     Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.

Βήμα 2
Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και περιχύστε με ελαιόλαδο.

Βήμα 3
Συνδυάστε τις φράουλες και το θυμάρι σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 4
Ψήστε το ψωμί στο προθερμασμένο γκριλ μέχρι να ροδίσει, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.

Βήμα 5
Απλώστε το κατσικίσιο τυρί στο ψημένο ψωμί.

Βήμα 6
Προσθέστε μαύρο πιπέρι, αλάτι και το βαλσάμικο ξύδι στο μείγμα με τις φράουλες και ανακατέψτε.

Βήμα 7
Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις φράουλες πάνω από το κατσικίσιο τυρί και γαρνίρετε με επιπλέον θυμάρι.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου