Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Χρύσπα: «Πρέπει να επιμείνουμε στο metoo σθεναρά για τώρα, για αύριο, για πάντα»

«Αντιδρούσα πάντα όταν έβλεπα μπροστά στα μάτια μου να πραγματοποιείται μια άσχημη συμπεριφορά με οποιονδήποτε τρόπο», λέει η Χρύσπα.

Στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Πάνο Σταματόπουλο έδωσε συνέντευξη η Χρύσπα. Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε, μεταξύ άλλων, και για το κίνημα metoo.

Τους τελευταίους μήνες είδαμε να έρχονται στο φως της δημοσιότητας σημαντικές καταγγελίες συναδέλφων σου και ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου

για περιστατικά βίας και κακοποιητικής συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο. Βίωσες ποτέ στην πορεία σου κάποια τέτοια συνθήκη στο κομμάτι των συνεργασιών σου και, αν ναι, πώς το διαχειρίστηκες;

Πώς μπορούμε να μιλάμε για δυνατό κίνημα metoo σε μια χώρα που τα παιδιά ακόμα μεγαλώνουν μέσα σε ομοφοβικές οικογένειες, που υπάρχει τόσο έντονος ρατσισμός και βία στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους αλλά και στις σχέσεις; Αυτό πραγματικά με κάνει να απορώ.

Αντιδρούσα πάντα όταν έβλεπα μπροστά στα μάτια μου να πραγματοποιείται μια άσχημη συμπεριφορά με οποιονδήποτε τρόπο. Είτε είχε να κάνει με εμένα την ίδια είτε με οποιονδήποτε βρισκόταν σε αντίστοιχη θέση.

Δυστυχώς πιστεύω ότι τα περισσότερα θύματα όλων των λάθος συμπεριφορών δεν είναι ακόμα σε θέση να υψώσουν το ανάστημά τους και να αντιδράσουν στα κακώς κείμενα. Πρέπει να επιμείνουμε στο metoo σθεναρά και ουσιαστικά. Για τώρα, για αύριο, για πάντα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου