Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Οικονόμου για νέα σχολική χρονιά: Το ολοήμερο επεκτείνεται από τις 4:00 μ.μ. στις 05:30 μ.μ.

Ηπιότερα μετρά στην εκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων - Πιο κοντά στην κανονικότητα

Σε μία από τις σημαντικές καινοτομίες που εισάγονται στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά (2022-2023), προς όφελος κυρίως των εργαζόμενων γονέων, αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο τη νέα σχολική χρονιά επεκτείνεται το ολοήμερο από τις 4:00 μ.μ. στις 5:30 μ.μ., με στόχο αφενός την αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και αφετέρου τη στήριξη των εργαζόμενων γονέων, με την προσέγγιση του σχολικού και του εργασιακού ωραρίου» έγραψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται πως η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προανήγγειλε ηπιότερα μέτρα, σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΪ. «Η ευρύτερη τάση ακούγοντας και τους ειδικούς είναι για τα ηπιότερα δυνατά μετρά στην εκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων να είναι πιο κοντά στην κανονικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.

Από την πλευρά του, υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης  που μίλησε χθες στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» αναφορικά με το άνοιγμα το σχολείων και για το πώς θα επιστέψουν οι μαθητές στα θρανίαο κ. Πλεύρης επισήμανε: «Bούληση μας είναι να πάμε σε όσο το δυνατόν πιο κανονική λειτουργία των σχολείων», χωρίς της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, ανέφερε. 

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου