Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Αλλαγή ώρας: Πότε περνάμε στη χειμερινή και γυρίζουμε τα ρολόγια – Αλαλούμ με το θέμα της κατάργησης

Θα είναι φέτος η τελευταία χρονιά που θα ισχύσει;

Τελικά, η απόφαση για κατάργηση της χειμερινής ώρας, δεν εφαρμόστηκε ούτε φέτος. Έτσι, κανονικά θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή ώρας για δεύτερη φορά φέτος, με τους πολίτες να γυρίζουν τα ρολόγια τους μία ώρα πίσω, προκειμένου να επιστρέψει η χειμερινή ώρα. 

Η αλλαγή της ώρας αναμένεται να γίνει λοιπόν και το 2022 την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 30/10/2022.

Αυτό θα συμβεί στις 04:00 τα ξημερώματα, με τα ρολόγια -μετά την αλλαγή- να δείχνουν 03:00.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τη δεύτερη αλλαγή ώρας το 2022, αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι αναρωτιούνται γιατί δεν καταργείται το συγκεκριμένο μέτρο -ειδικά από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η ενεργειακή κρίση. Η Ολομέλεια στο Ευρωκοινοβούλιο είχε αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021, ενώ η ψηφοφορία είχε γίνει τον Μάρτιο του 2019. Το ζήτημα της κατάργησης της αλλαγής ώρας έχει μπερδέψει αρκετούς, ωστόσο πρόκειται για ένα θέμα που φαίνεται να έχει παγώσει, καθώς μπορεί να έχουν περάσει τρία χρόνια από την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για κατάργηση της αλλαγής ώρας, ωστόσο η πανδημία κορονοϊού αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία που ακολούθησε έβαλαν φρένο στο σχέδιο.

Πάντως, αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει επαρκής υποστήριξη για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε αυτό το σημείο, δεν είναι σαφές πότε και αν ποτέ, η Ε.Ε. θα απαλλαγεί από το μέτρο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου