Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Άρια Αγάτσα: «Υπήρχε ρατσισμος για τις γυναίκες στην αθλητική δημοσιογραφία»

"Xρειάστηκε πάρα πολλή δουλειά και να κλείσω τα αυτιά μου" παραδέχθηκε η Άρια Αγάτσα.

Στο πλατό της εκπομπής Στούντιο 4 βρέθηκε καλεσμένη η Άρια Αγάτσα, το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να βρει εκεί τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Η αθλητικογράφος της δημόσιας τηλεόρασης μίλησε για την επαγγελματική της διαδρομή ομολογώντας πως υπήρχε ρατσισμός στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας για τις γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα, η Άρια Αγάτσα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η αλήθεια είναι ότι είμαι από τις πρώτες γυναίκες που ασχολήθηκαν με το αθλητικό ρεπορτάζ. Τότε μετριόμασταν στα δάχτυλα του ενός χεριού και οπωσδήποτε υπήρχε ένας, ας πούμε, ρατσισμός. «Οι πρώτες γυναίκες ξέρουν;», «τι ξέρει αυτή;», «ξέρει από αθλητισμό;»… Σήμερα αυτό πιστεύω ότι έχει ξεπεραστεί σε έναν βαθμό ικανοποιητικό. Θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα αλλά σε έναν βαθμό έχει ξεπεραστεί γιατί υπάρχουν πολλές πια και καλές γυναίκες που ασχολούνται με την αθλητική δημοσιογραφία και με πολλή δουλειά και πολύ μεράκι κατάφεραν και έβαλαν το εαυτό τους στον χώρο».

«Για μένα χρειάστηκε πάρα πολλή δουλειά το πρώτο και δεύτερον να κλείσω τα αυτιά μου! Συνδυαστικά».

Δειτε το βιντεο εδω

«Πίστευα πάρα πολύ σε αυτό, ήμουν αθλήτρια, έχω παίξει και μπάρκετ άρα μπορώ να βιώνω μερικά πράγματα κάθε φορά που υπάρχουν αγώνες. Υπάρχει πια και η μεγάλη εμπειρία στον χώρο και ένας σεβασμός που έχω απέναντι σε κάθε αθλητή» συμπλήρωσε η Άρια Αγάτσα στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου