Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Γκανάς σοκολάτας με ανθό αλατιού και ελαιόλαδο

Για όσους τολμούν να πειραματιστούν με τις γεύσεις

Υλικά

  1. 250 ml κρέμα γάλακτος
  2. 250 γρ. 70% μαύρη σοκολάτα
  3. 1 τσιαπάτα, κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
  4. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  5. Ανθό αλατιού

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει.

Βήμα 2

Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα στην κρέμα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει.

Βήμα 3

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να σφίξει. Μπορείτε επίσης να την τοποθετήσετε στο ψυγείο, αλλά βγάλτε την αρκετή ώρα πριν τη σερβίρετε.

Βήμα 4

Κόψτε το ψωμί σε πολύ λεπτές φέτες και ψήστε από κάθε πλευρά, μέχρι να φρυγανιστεί.

Βήμα 5

Σερβίρετε τη γκανάς σε ποτήρια, περιχύστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με τους ανθούς αλατιού.

Βήμα 6

Αλείψτε τη φρυγανιά με ελαιόλαδο και σερβίρετε με τη γκανάς.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου