Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Νεφέλη Κουρή: «Μου λένε συνέχεια ότι αποκλείεται να είναι δικό μου το παιδί»

«Διστάζουν να μου δώσουν ρόλους μεγαλύτερης γυναίκας ή μαμάς, uέλω να βάλω μια ταμπέλα που να λέει ότι έχω παιδί», λέει η Νεφέλη Κουρή.

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη έδωσε συνέντευξη η Νεφέλη Κουρή. 

Η ηθοποιός μίλησε για τους ρόλους σε σχέση με την εμφάνιση της, για την 5χρόνη κόρη της και το σύζυγο της, φωτογράφο, Γιώργο Καπλανίδη.

«Η Αλεξία στο Μαύρο Ρόδο Θέλει να εξερευνήσει την Ελισάβετ, έχει την τάση να ρουφάει πράγματα για να της ανοιχτούν άλλοι κόσμοι. Η Αλεξία έχει μεγαλώσει σε μία ιδιόρρυθμη οικογένεια, επιθυμία της είναι να ενώσει την οικογένεια της, νιώθει ότι τα μέλη της έχουν διασκορπιστεί σε ένα βούρκο. Την ενοχλεί που ο πατέρας της ασχολείται με τη νύχτα και ο τρόπος που εκείνος φέρεται στις γυναίκες. Η Αλεξία θα γίνει πολύ επικριτική με τη διπλή ζωή της μητέρας της, θα επέμβει και θα προσπαθήσει να μάθει αλήθειες, δεν της αρέσει να της λένε ψέματα. Γυρίσαμε κάποιες σκηνές με την Ηλέκτρα Νικολούζου – τη μητέρα μου – τις οποίες κάναμε με τόση ένταση και ειλικρίνεια που δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε», είπε αρχικά η Νεφέλη Κουρή.

Για την οικογένειά της, η Νεφέλη Κουρή ανέφερε: «Κουβαλάω την Αλεξία όλη μέρα στο σπίτι μου, μιλάω μόνη μου, ο άντρας μου με ρωτάει “τι λες”, η κόρη μου πολλές φορές απαντάει “η μαμά λέει τα λόγια της”. Η κόρη μου αντιλαμβάνεται ότι παίζω στην τηλεόραση, με βλέπει λίγο και μετά μου λέει να της βάλω παιδικά. Είμαστε τέσσερις αδελφές, οι γονείς μου λάτρευαν τα παιδιά, ο πατέρας μου είναι εκπαιδευτικός και η μητέρα μου είχε παιδικό σταθμό και είναι παιδοψυχολόγος».

Η Νεφέλη Κουρή τοποθετήθηκε σχετικά με την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό: «Ήμουν πολύ καλή αθλήτρια, έκανα στίβο, πλησίαζαν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα, άλλα έπαθα έναν τραυματισμό και αυτό με έριξε. Οι γονείς μου δούλευαν πολύ και δεν μπορούσαν να με στηρίξουν, στις προπονήσεις και στα μετάλλια, ήμουν συνήθως μόνη μου. Πέρασα στο τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Αθηνών και η αδελφή μου, που ήταν στην Αρχιτεκτονική, μου είπε να πάω στη θεατρική ομάδα του Πολυτεχνείου. Στο Πολυτεχνείο είχε και πολλά αγόρια, γιατί στη φιλοσοφική είχαμε κοριτσομάνι».

Η Νεφέλη Κουρή αναφέρθηκε και στην μητρότητα, λέγοντας πως ο κόσμος αδυνατεί να πιστέψει ότι είναι μαμά: «Η εμφάνιση μου θεωρώ ότι και με παγιδεύει και με βοηθάει στους ρόλους, επειδή φαίνομαι μικρή, διστάζουν να μου δώσουν ρόλους μεγαλύτερης γυναίκας ή μαμάς. Και μου αρέσει που φαίνομαι μικρότερη από την ηλικία μου, άλλα και με κουράζει, γιατί κάθε μέρα ακούω το ίδιο πράγμα, “αποκλείεται να είναι δικό σου το παιδί”. Θέλω να βάλω μία ταμπέλα που να λέει “έχω παιδί”. Στα 27 μου είχα ήδη ζήσει πολλά πράγματα και ήμουν έτοιμη να κάνω παιδί, είχα φτάσει σε ένα όριο, ήθελα να κάνω κάτι για μένα, γνώρισα το Γιώργο και έγιναν όλα μαγικά».

Για την σχέση της με τον σύζυγό της, Γιώργο Καπλανίδη, δήλωσε πως «είναι δύσκολο να ζεις με ένα φωτογράφο, ο Γιώργος δουλεύει πολύ, έχει πολλά ταξίδια και δε βλεπόμαστε πάρα πολύ. Ο Γιώργος δε μας βγάζει ποτέ φωτογραφίες, δεν θέλει να ακουμπάει την κάμερα, όταν δεν είναι στη δουλειά, ο πατέρας μου μας βγάζει πιο πολλές φωτογραφίες. Πολλές φωτογραφίες με έβγαζε ο Γιώργος όταν γνωριστήκαμε. Με τον Γιώργο γνωριστήκαμε σε μία φωτογράφιση το 2013 για το περιοδικό «Όζον», όταν έκανα την παράσταση «Ερωτόκριτος», άλλα δεν έγινε κάτι τότε. Μετά από πολλά χρονιά ξανασυναντήθηκαμε έξω τυχαία».

Τέλος, η Νεφέλη Κουρή μίλησε για την κόρη της: «Η κόρη μας είναι πέντε ετών, ο μπαμπάς της είναι ερωτευμένος μαζί της, άλλα εκείνη έχει λίγο κόλλημα με έμενα, ίσως και λόγω του θηλασμού».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου