Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Εύκολη συνταγή για κρέπες

Για πρωινό, για σνακ στο σχολείο ή απογευματινό

Υλικά

  1. 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 2 μεγάλα αυγά
  3. 1 φλ. τσαγιού γάλα
  4. 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  5. 2 κ. σ. βούτυρο
  6. Φρέσκα μούρα και μέλι για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο του αλευριού και σπάστε τα αυγά μέσα στη λακκούβα.

Βήμα 2

Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα και το νερό ενώ χτυπάτε με το σύρμα. Συνεχίστε μέχρι να προστεθούν όλα τα υγρά και το μείγμα να είναι λείο.

Βήμα 3

Καλύψτε το μπολ και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 1 έως 24 ώρες.

Βήμα 4

Ζεστάνετε μια μικρή ποσότητα βουτύρου σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.

Βήμα 5

Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, ρίξτε λίγο ζυμάρι στο κέντρο του τηγανιού και αμέσως ανακατέψτε το, ώστε να καλύψει πλήρως την επιφάνεια σε ένα λεπτό στρώμα.

Βήμα 6

Περάστε μια σπάτουλα γύρω από την άκρη της κρέπας καθώς ψήνεται για να μην κολλήσει στο τηγάνι.

Βήμα 7

Μαγειρέψτε την κρέπα για 2 έως 3 λεπτά και, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε την. Μαγειρέψτε την κρέπα για 2 έως 3 λεπτά από την άλλη πλευρά και αφαιρέστε από το τηγάνι.

Βήμα 8

Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.

Βήμα 9

Γεμίστε ή καλύψτε την κρέπα όπως επιθυμείτε (φρέσκα μούρα, γιαούρτι, μέλι κ.λπ.).

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου