Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Καλάθι του νοικοκυριού – Οικονόμου: Στόχος να παρακινηθούν και άλλα προϊόντα να ρίξουν τις τιμές

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε ερώτηση του Newsbeast

Τον τρόπο και τους στόχους της κυβέρνησης αναφορικά με το Καλάθι του Νοικοκυριού κλήθηκε να εξηγήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και να απαντήσει στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ημίμετρα και αν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα.
Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbeast ο Γιάννης Οικονόμου είπε «Έχουμε εξηγήσει απολύτως καθαρά ποιος είναι ο λόγος που η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί φορολογικά εργαλεία όπως είναι ο ΦΠΑ στην προσπάθεια αντιμετώπισης του πληθωρισμού. Όποιος τα εισηγείται αυτά θα πρέπει να εξηγήσει τα δις που θα λείψουν από τα κρατικά έσοδα και από που θα τα συμπληρώσουν. Ποιους φόρους θα βάλουν, ποιους φόρους θα επαναφέρουν και θα αυξήσουν; Ή μήπως παρακινούν την χώρα να ζητήσει δανεικά στις αγορές;»

Ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση καθημερινά κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και απαρίθμησε τα μέτρα που έχουν ληφθεί όπως το μεγάλο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης στην ηλεκτρική ενέργεια, την μείωση φόρων και εισφορών και την αύξηση του κατώτατου μισθού και μια σειρά από θεσμικές παρεμβάσεις για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και το καλάθι του νοικοκυριού που έχει στόχους να υπάρχουν φθηνότερες επιλογές για τον καταναλωτή και να παρακινήσουν και τα άλλα προϊόντα να ρίξουν και αυτά τις τιμές. «Η κυβέρνηση θα είναι συνεχώς με επικοινωνία και με άλλους φορείς της αγοράς για να αναζητούμε τους καλύτερους δυνατούς τρόπους αντιμετώπισης της ακρίβειας», είπε χαρακτηριστικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου