Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Νόνικα Γαληνέα: «Πέρασα μία μπόρα, αλλά είμαι ζωντανή»

"Έχασα τις αισθήσεις µου, µε βρήκαν κάτω" δήλωσε η Νόνικα Γαληνέα.

Νόνικα Γαληνέα. Μια εµβληµατική προσωπικότητα του θεάτρου και του κινηµατογράφου. 

Μιλάει σπάνια και ακόµα σπανιότερα για την προσωπική της ζωή. Εδώ και πολύ καιρό µάλιστα απείχε από τις επάλξεις, και όχι τυχαία.

Η σπουδαία ηθοποιός, που µεσουρανεί στο καλλιτεχνικό στερέωµα από τη δεκαετία του ’60, µιλώντας στο «Secret» και στην Σάσα Σταμάτη αποκάλυψε την περιπέτεια υγείας που πέρασε και που την έφερε κοντά στον θάνατο. Η ίδια θεωρεί πως είναι ευλογηµένη, ιδιαίτερα τυχερή, και αυτό είναι πολύ φυσικό. «Είµαι καλύτερα», λέει αρχικά και προσθέτει: «Πέρασα µια µπόρα, αλλά τώρα είµαι πολύ καλύτερα. Νοσηλεύτηκα για µεγάλο διάστηµα στο “Υγεία”. Eπρόκειτο για µια δύσκολη, πολύ κακή στιγµή της ζωής µου, αλλά ευτυχώς είµαι ζωντανή».

Τι ακριβώς σας συνέβη;

Εχασα τις αισθήσεις µου, µε βρήκαν κάτω.

Πώς νιώσατε εκείνη τη στιγµή; Φοβηθήκατε τον θάνατο;

Κοιτάξτε, όλοι θα «φύγουµε» κάποια στιγµή. Θα µπορούσε άνετα να πρόκειται για τη δική µου στιγµή, αλλά είµαι εδώ, είµαι ζωντανή και θεωρώ τον εαυτό µου ιδιαίτερα τυχερό. ∆εν θέλω να ανησυχεί κανείς σας για µένα. Προσωπικά προστατεύω τον εαυτό µου και το ίδιο εύχοµαι σε όλους σας. Οσον αφορά τον θάνατο, όπως ξεκίνησα να εξηγώ, όχι, δεν τον φοβήθηκα. Ο λόγος είναι πως είµαι γεµάτη από πράγµατα που έζησα, νιώθω πλήρης µέσα µου, ολοκληρωµένη.

Εκείνο το διάστηµα της νοσηλείας σας από πού αντλήσατε δυνάµεις; Σας ρωτάω, γιατί η ανεβασµένη ψυχολογία, προκειµένου να αντεπεξέλθεις σε αντιξοότητες, πολλώ δε µάλλον όταν µιλάµε για θέµατα υγείας, είναι καταλυτικός παράγοντας.

Πιστεύω πολύ στην Παναγία. ∆εν θεωρώ εξάλλου πως τελικά µας έχει µείνει και κάτι άλλο εκτός από την πίστη µας. ∆εν βλέπετε το χάλι στο οποίο βρίσκεται ο κόσµος σήµερα; Αυτό, δε, που συνέβη -και συµβαίνει ακόµη- µε την έξαρση του κορονοϊού είναι τραγικό.

Εσείς νοσήσατε από COVID;

Οχι, δεν κόλλησα γιατί, όπως και να έχει, πλέον δεν πάω πουθενά. Βλέπω τηλεόραση µε πολύ πόνο στο στοµάχι, γιατί θλίβοµαι βαθύτατα. ∆είτε πού καταντήσαµε… Και ο κορονοϊός να µην υπήρχε, τα πράγµατα που αντικρίζω στην τηλεόραση είναι φρικαλέα. Αυτά που λέγονται και ακούµε τώρα πια σε καθηµερινή βάση είναι φόνοι, βιασµοί…

Να εικάσω ότι βλέπετε σίριαλ ή όχι; Εχουν γίνει αξιοσηµείωτες παραγωγές τα τελευταία χρόνια.

Η αλήθεια είναι πως τώρα άρχισα να βλέπω στο Mega το «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη». Θέλω να γελάω. Πρέπει να σας πω ότι βρίσκω τους σεναριογράφους του σίριαλ σπουδαίους.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου