Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Σοκάρει η Μαρίνα Ασλάνογλου: «Έφευγα από το θέατρο κλαίγοντας»

"Όταν διαπιστώνω ότι κάποιος έχει μια διαταραχή δεν θα ασχοληθώ, θα πάω παρακάτω" παραδέχεται η Μαρίνα Ασλάνογλου.

Η Μαρίνα Ασλάνογλου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Hello και την δημοσιογράφο Ελισάβετ Οικονόμου με αφορμή τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» στην ΕΡΤ.

Μέσα σε όλα, η δημοφιλής πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε στις κακοποιητικές συμπεριφορές που ήρθαν στο φως για τον χώρο του θεάτρου εκφράζοντας και την δική της εμπειρία.

Ποια είναι η άποψη σου για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που συνέβησαν στον χώρο του θεάτρου και που τώρα έχει αναλάβει η ελληνική Δικαιοσύνη;

Η άποψη μου είναι πως κακοποιητικές συμπεριφορές υπάρχουν παντού, σε όλους τους κλάδους, και όχι μόνο στο θέατρο. Είναι κριμα να στοχοποιούμε έναν χώρο. Απλώς, στη δική μας δουλειά, τα πρόσωπα είναι αναγνωρίσιμα – τα έχουμε δει στην τηλεόραση και στο θέατρο -, οπότε, αυτόματα, υπάρχει ένα σημείο αναφοράς. Καλό είναι να μπουν ολα σε μια σωστή σειρά, να σταματήσει το φαινόμενο των κακοποιητικών συμπεριφορών. Ζητούμενο είναι να εξαλειφθεί κάθε μορφή βίας από πάντού.

Σου έχει τύχει να γίνεις δέκτης κακοποιητικής συμπεριφοράς;

Μου έχει τύχει, αλλά μπόρεσα να το διαχειριστώ. Ήμουν πιο μικρή και δεν σου κρύβω ότι στην αρχή, μέχρι να καταλάβω τι συνέβαινε, έφευγα από το θέατρο κλαίγοντας. Επειδή ως άνθρωπος είμαι λίγο πιο θωρακισμένη, όταν διαπιστώνω ότι κάποιος έχει μια διαταραχή δεν θα ασχοληθώ, θα πάω παρακάτω – πάντα με την προϋπόθεση ότι μιλάμε μόνο για κακοποιητικές συμπεριφορές και όχι για βιασμούς.

Συμφωνείς με τις γυναίκες που βγήκαν δημόσια να μιλήσουν και να καταγγείλουν τέτοια φαινόμενα;

Καλά έκαναν! Από τη στιγμή που ένιωσαν την ανάγκη να μιλήσουν για να κινητοποιηθούν κάποιοι μηχανισμοί, έτσι έπρεπε να γίνει. Από την άλλη, δεν μπορείς να κατηγορήσεις και κάποιον γιατί δεν μίλησε. Θα μιλήσει όταν αισθανθεί έτοιμος κι αυτό το σέβεσαι. Σαφέστατα είμαστε πάντα με τα θύματα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου