Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Τα τέσσερα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν φτιάχνετε πίτσα

Τι να προσέξετε κατά την παρασκευή της

Η σπιτική πίτσα για να πετύχει χρειάζεται μόνο μερικά ποιοτικά υλικά: ζύμη, σάλτσα, τυρί και ίσως μερικές γαρνιτούρες, αν δεν σας αρέσει η απλή πίτσα μαργαρίτα. 

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που στέκονται ανάμεσα σε εσάς και την πίτσα των ονείρων σας.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι, με αποτέλεσμα η σπιτική πίτσα να μην είναι όπως ακριβώς την έχουν φανταστεί. 

Δείτε ποια είναι αυτά και μάθετε πώς μπορείτε να τα αποφύγετε.

Τεντώνετε πολύ τη ζύμη


Η σούπερ τραγανή πίτσα με λεπτή ζύμη αποτελεί πάντα το ζητούμενο, αλλά υπάρχει ένα όριο στο πόσο λεπτή μπορεί να είναι η ζύμη, εξηγεί το thekitchn.com. Αν την κάνετε πολύ λεπτή απλώς δεν θα είναι αρκετά δυνατή για να υποστηρίξει τη σάλτσα, το τυρί και τα υλικά που θα προσθέσετε. Για τραγανή πίτσα με λεπτή κρούστα που μπορεί πραγματικά να κρατήσει τα πάντα, απλώστε απαλά τη ζύμη (χρησιμοποιήστε πλάστη, αν πραγματικά πρέπει) μέχρι το πάχος της να κυμαίνεται μεταξύ 0,30 έως 0,60 εκατοστά. 

Φορτώνετε τη λεπτή πίτσα με πάρα πολλά υλικά


Έχετε υπόψη σας ότι όσο περισσότερα toppings προσθέτετε, τόσο περισσότερο επιβραδύνεται το μαγείρεμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πίτσα που είναι ανομοιόμορφα μαγειρεμένη, με υπερβολικά ψημένη ή καμένη ζύμη και ατελώς ψημένα υλικά στις πίτσες με λεπτότερη κρούστα. Περιορίστε, λοιπόν, τις πίτσες με λεπτότερη ζύμη σε δύο έως τρεις γαρνιτούρες και λίγο τυρί. Στην περίπτωση που θέλετε να βάλετε περισσότερα toppings φτιάξτε μια πιο παχιά ζύμη για πίτσα.

Δεν μαγειρεύετε εκ των προτέρων κάποια υλικά


Ενώ τα περισσότερα toppings μπορούν απλώς να τεμαχιστούν και να πεταχτούν πάνω στην πίτσα πριν από το ψήσιμο, υπάρχουν μερικά που πρέπει πάντα να προμαγειρεύονται, συγκεκριμένα το κρέας. Παρόλο που η πίτσα ψήνεται σε τόσο υψηλή θερμοκρασία, ο χρόνος ψησίματος δεν είναι αρκετά μεγάλος για να ψηθούν καλά πολλά κρέατα. Υπάρχουν, επίσης, πιο χορταστικά λαχανικά όπως το μπρόκολο που επωφελούνται από ένα γρήγορο μπλανσάρισμα πριν προστεθούν στην πίτσα. Επίσης, όταν χρησιμοποιείτε γαρνιτούρες όπως λουκάνικο, κοτόπουλο, μπριζόλα ή μπέικον, πάντα να τις μαγειρεύετε πριν ετοιμάσετε την πίτσα σας.

Έχετε ρυθμίσει τη θερμοκρασία του φούρνου πολύ χαμηλά

Αν ψήσετε μια πίτσα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, θα δείτε ότι τελικά η πίτσα σας έχει μια χαλαρή, υγρή κρούστα και παραψημένες γαρνιτούρες. Η καλή πίτσα χρειάζεται έναν καυτό φούρνο, γι΄αυτό μην την ψήσετε σε χαμηλότερη θερμοκρασία από τους 220 βαθμούς. Με αυτόν τον τρόπο θα η πίτσα σας θα ψηθεί γρήγορα και θα αποκτήσει μια όμορφη χρυσαφένια ζύμη που είναι εξαιρετικά τραγανή εξωτερικά, αλλά παραμένει μαλακή στη μέση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου