Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Αλέξια: «Για αυτό είχα μιλήσει, πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην επιλογή για την Eurovision»

"Η Ελλάδα υποστηρίζει τα παιδιά της και στο εξωτερικό κι υποστηρίζει πολύ εμένα. Στην Κύπρο δεν το βλέπω αυτό με Κύπριους" δήλωσε η Αλέξια.

Η Αλέξια ήταν καλεσμένη στο μεσημεριανό ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της ΕΡΤ1, «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά.

Η δημοφιλής ερμηνεύτρια εξήγησε γιατί διαφωνεί με το γεγονός πως η Κύπρος τα τελευταία χρόνια δεν στέλνει καλλιτέχνες, που διαμένουν στο νησί, στην Eurovision.

«Μου προτείνουν να ξαναπάω, αλλά δεν βλέπω το λόγο. Πρέπει να δοθεί σε άλλους η ευκαιρία. Η Κύπρος είναι ένα νησί που μεγάλο μέρος του βρίσκεται υπό παράνομη τουρκική κατοχή. Οι μουσικοί εκεί δεν έχουν πολλή υποστήριξη από την κυβέρνηση, από τους θεσμούς. Δεν έχουν διεξόδους. Μονίμως είναι απ’ έξω. Εγώ ορίζω την πορεία μου, αλλά θέλω και το καλό των υπολοίπων. Για αυτό είχα μιλήσει. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην επιλογή.

Να τους δοθεί η ευκαιρία και να έχουν υποστήριξη. Η Ελλάδα υποστηρίζει τα παιδιά της και στο εξωτερικό κι υποστηρίζει πολύ εμένα. Στην Κύπρο δεν το βλέπω αυτό με Κύπριους. Δεν λέω να είναι μόνο Κύπριοι -η πορεία μου είχε να κάνει με το inclusion και τη συμπερίληψη όλων- απλά χρειάζεται λίγο υποστήριξη κόσμος που ζει εκεί και δεν μπορεί να έρθει στην Αθήνα εύκολα» είπε μεταξύ άλλων η Αλέξια.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου