Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή: Τι μπορεί να σημαίνει για την ίδια η «θυσία» του συντρόφου της – Αύριο η απολογία της

Οι ομολογίες και οι αποκαλύψεις - «Το γεγονός ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι τα πήρε όλα επάνω του -με βάση τα δημοσιεύματα- μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις διεθνών ΜΜΕ για το Qatargate και την Εύα Καϊλή, με δημοσιεύματα βελγικών και ιταλικών εφημερίδων να αποκαλύπτουν ότι αμέσως μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, η ευρωβουλευτής ήταν σε πανικό.

Η ίδια μάλιστα φέρεται να ειδοποιήσει τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος Αντόνιο Παντσέρι και δυο ευρωβουλευτές, ενώ κάλεσε και τον πατέρα της να εξαφανίσει τα μετρητά.

Πλέον το ενδιαφέρον στέφεται στην απολογία της Εύας Καϊλή την Πέμπτη, ημέρα που κρίνεται εάν παραμείνει στη φυλακή ή εάν θα αφεθεί ελεύθερη.

«Το γεγονός ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι τα πήρε όλα επάνω του -με βάση τα δημοσιεύματα- μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της Εύας Καϊλή και το δικαστήριο να την αφήσει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή και χωρίς καθόλου όρους, αναφέρουν πηγές. Ωστόσο, οι απόψεις είναι αντικρουόμενες. Γιατί μπορεί από τη μία πλευρά να έχουμε αυτή την απόφαση και να αφεθεί η Εύα Καϊλή, από την άλλη πλευρά μέσα σε 24 ώρες ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να ανατρέψει την πρώτη απόφαση[…] Σε σχέση με την Εύα Καϊλή, όπως αναφέρουν πηγές, σε οποιοδήποτε στάδιο της έρευνας θα μπορούσε ένας δικαστής, για έναν οποιοδήποτε ύποπτο, να πάρει απόφαση να τον βγάλει με περιοριστικούς όρους ή να τον θέσει υπό ηλεκτρονική επιτήρηση κι εκεί ο ο εισαγγελέας δεν μπορεί να ασκήσει έφεση. Αυτό όμως που μας εξηγούσαν οι ίδιες πηγές σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι είναι νωρίς να ληφθεί μια τέτοια απόφαση», σύμφωνα με την αναποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα.

Δημοσιεύματα στον βελγικό και ιταλικό Τύπο έγραψαν ότι η Εύα Καϊλή παραδέχθηκε πως εκείνη ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τη βαλίτσα με χιλιάδες ευρώ, καθώς πανικοβλήθηκε από τη σύλληψη του συζύγου της. Ειδικότερα, η La Repubblica ανέφερε πως η Εύα Καϊλή «παραδέχτηκε ότι γνώριζε για το κύκλωμα με μίζες που περιστρεφόταν γύρω από τον Τζιόρτζι και τον Παντσέρι». «Είναι αλήθεια, ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Και ήξερα ότι υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα στο σπίτι μου» φέρεται να δήλωσε.

Μετά τη σύλληψη του Τζιόρτζι, η Καϊλή φέρεται να «προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι και δύο ευρωβουλευτές για την παρούσα έρευνα». Σε αυτό το πλαίσιο, προσθέτει η ιταλική εφημερίδα «η επ’ αυτοφώρω μορφή του εγκλήματος (εύρεση των χαρτονομισμάτων στο σπίτι) και η προσπάθεια αλλοίωσης των αποδεικτικών στοιχείων (φυγή του πατέρα της και ειδοποίηση τριών ατόμων για την έρευνα) έπεισαν τους Βέλγους να συλλάβουν» την Εύα Καϊλή. Κάτι το οποίο, σύμφωνα με τη La Repubblica, εξηγεί το «γιατί αποφασίστηκε η σύλληψή της, η οποία δεν είχε αρχικά προγραμματιστεί».

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε πως η Εύα Καϊλή ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ή ότι συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της. Ακόμα είπε ότι Καϊλή δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα και πρόσθεσε ότι ουδέποτε στη ζωή της έχει δωροδοκηθεί.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου