Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Ληστεία στη Rolex: Άρπαξαν 23 ρολόγια σε κάτι περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα

Το περιστατικό θυμίζει τον τρόπο δράσης της συμμορίας με το προσωνύμιο «Ροζ Πάνθηρες»

Κάτι από «Ροζ Πάνθηρες» θύμισε η ένοπλη που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (20/12) σε ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα μέρη της Αθήνας και σε ώρα αιχμής (10:54).

Στόχος το υποκατάστημα της Rolex στην οδό Κολοκοτρώνη με λεία τουλάχιστον 23 ρολόγια που η αξία τους μετριέται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, που αξιοποιεί το υλικό που υπάρχει από κάμερες ασφαλείας –τόσο του καταστήματος της Rolex όσο και των παρακείμενων-, αλλά και τις μαρτυρικές καταθέσεις.

Όλα συνέβησαν ελάχιστα λεπτά πριν τις 11:00 το πρωί της Τρίτης (20/12), με τους δράστες να φτάνουν στην οδό Κολοκοτρώνη με δύο μοτοσικλέτες, να προσεγγίσουν το κατάστημα και να εκμεταλλεύονται ότι εκείνη τη στιγμή άνοιξε η πόρτα ασφαλείας για να βγει ένας πελάτης.

Αφού χτύπησαν στο κεφάλι και ακινητοποίησαν τον φύλακα, οι δύο από τους ληστές μπήκαν μέσα με τον έναν να προτάσσει πιστόλι και τον άλλον με μία βαριοπούλα να σπάει τις γυάλινες προθήκες, βάζοντας σε έναν σάκο όσα περισσότερα ρολόγια Rolex μπορούσε. Όλα έγιναν σε κάτι περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα, με τις δύο μοτοσικλέτες να… χάνονται στο μποτιλιάρισμα του κέντρου της Αθήνας και παρά τις αναζητήσεις από δικυκλιστές αστυνομικούς και περιπολικά να μην εντοπίζονται.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, η ένοπλη ληστεία θυμίζει τον τρόπο δράσης της συμμορίας με το προσωνύμιο «Ροζ Πάνθηρες», που αποτελείται κατά βάση από ποινικούς της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Το γεγονός, ωστόσο, ότι οι δράστες σύμφωνα με τις μαρτυρίες μιλούσαν «καθαρά» ελληνικά, στρέφει αλλού τις έρευνες των Αρχών.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου