Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Πέθανε ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Τραγική εξέλιξη στην υπόθεση

Κατέληξε ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια καταδίωξης. Πριν από λίγο ανακοινώθηκε και στους γονείς του η τραγική είδηση, αναφέρουν οι πληροφορίες της ΕΡΤ.

Το ιατρικό ανακοινωθέν: «Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» στις 5/12/22 στις 2:02π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση.

Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα 13/12/22, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 π.μ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δεκαεξάχρονου».

Ο ανήλικος νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και στις 11 Δεκεμβρίου σταμάτησε η φαρμακευτική αγωγή από τους γιατρούς για να δουν πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός και ο εγκέφαλός του. Δυστυχώς ο 16χρονος Κώστας δεν τα κατάφερε.

Χθες ο εισαγγελέας εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης την προφυλάκιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για τον πυροβολισμό και τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομά.

Για το θέμα της ποινικής μεταχείρισης του 34χρονου αστυφύλακα είχε προκύψει διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, την οποία καλείται να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Κατά πληροφορίες, στην πρότασή του, ο εισαγγελικός λειτουργός, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει -μεταξύ άλλων- ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου