Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Σέρρες: Η μαρτυρία του 10χρονου που τραυματίστηκε στην έκρηξη – Τι ζήτησε ο πατέρας από τον δήμαρχο

"Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο και πέσαμε κάτω. Άρχισαν να πέφτουν πάνω μας σοβάδες και χώματα" δηλώνει 10χρονος μαθητής στις Σέρρες.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ένα παιδί έχασε τη ζωή του την ώρα που βρισκόταν στο σχολείο του μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στον λέβητα της σχολικής μονάδας των Σερρών.

Σημειώνεται πως από την έκρηξη στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών τραυματίστηκαν ελαφρά ακόμη δύο μαθητές.

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ μίλησε με τον 10χρονο που πήρε εξιτήριο και περιέγραψε όσα του είπε. Το παιδί είπε πως έπαιζαν στο υπόστεγο του σχολείου γιατί έβρεχε και κάποια στιγμή είδαν να έρχονται κατά πάνω τους πέτρες και σίδερα. Ενστικτωδώς άρχισαν να τρέχουν και όπως είπε ένα από τα παιδιά το χτύπησε σίδερο στο κεφάλι… Όπως είπε ο δημοσιογράφος, το παιδί δεν ήξερε ότι ο συμμαθητής του είχε πεθάνει.

Μετά την είδηση της φονικής έκρηξης έγινε γνωστό πως πρόσφατα είχε γίνει η μετατροπή του λέβητα σε γεωθερμικό. Ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε από την πρώτη στιγμή πως ο ίδιος διαφωνούσε με την μετατροπή αυτή και δεν έδινε τη συγκατάθεσή του να γίνουν εργασίες την ώρα που τα παιδιά βρίσκονταν στο χώρο.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Σερρών απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς και λέει ότι δεν δέχτηκε ποτέ τηλεφωνήματα ή έγγραφα από το διευθυντή του σχολείου για την υπόθεση. Μιλώντας στην τηλεόραση του Open: «Χθες είχα την πιο δύσκολη επικοινωνία της ζωής μου, με τον πατέρα του παιδιού. Τού έδωσα τον λόγο μου ότι θα βρεθούν οι υπεύθυνοι και θα λογοδοτήσουν όπως πρέπει. Γιατί δεν μπορεί κάποιοι, είτε ο εργολάβος με τις εγκληματικές αμέλειες είτε ο διευθυντής που επέτρεψε στον εργολάβο να μπει και να κάνει αυτή τη δουλειά, να μείνουν στο απυρόβλητο».

Ο κ. Χρυσάφης είπε πως «σε μια τραγικότητα, σε μια στιγμή που εύχομαι να μην το ζήσει κανένας ο άνθρωπος αυτός είπε «σε παρακαλώ Δήμαρχε οι υπεύθυνοι να βρεθούν και να λογοδοτήσουν για την ψυχή του παιδιού μου». Και αυτόν τον λόγο θα τον κρατήσω. Γιατί είναι κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι. Ο Δήμος θα κινηθεί ενάντια και στον εργολάβο και στον διευθυντή».

Ο ίδιος τόνισε ότι: «Ποτέ δεν εστάλη κάποιο έγγραφο από τον διευθυντή του σχολείου, στο οποίο να αναφέρει ότι δεν θέλει να γίνονται εργασίες τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι αλλά αυτά που λέει ο διευθυντής του σχολείου δεν βασίζονται πουθενά. Χθες έκανα μια ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο και είδαμε όλη την αλληλογραφία. Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο του διευθυντή που να αρνείται το συγκεκριμένο έργο».

Δειτε το βιντεο εδω

Ο δήμαρχος υποστήριξε ακόμη ότι «έχουμε υπογράψει μια σύμβαση με τον ανάδοχο που λέει ότι δεν μπορεί να γίνονται εργασίες την ώρα λειτουργίας του σχολείου εκτός αν υπάρχει συναίνεση του διευθυντή ή από την Τεχνική Εταιρεία του Δήμου. Από την Τεχνική Εταιρεία δεν δόθηκε καμία συναίνεση. Από την διευθυντή δεν υπήρξε ενημέρωση ότι γίνονται εργασίες την ώρα που λειτουργεί το σχολείο. Ξέρετε ο διευθυντής είναι που ανοίγει και κλείνει τις πόρτες του σχολείου».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου