Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Μαρία Σάκκαρη: Σοκ, «μεταμόρφωση», πρόκριση – Νίκη με 2-1 σετ επί της Σνάιντερ που την εκνεύρισε με τους πανηγυρισμούς της

Στον 3ο γύρο του Australian Open η Ελληνίδα – Δείτε βίντεο

ΗΜαρία Σάκκαρη πέρασε στον 3ο γύρο του γυναικείου ταμπλό στο μονό των γυναικών στο τουρνουά τένις του Australian Open και κράτησε ζωντανό το όνειρο της διεκδίκησης του πρώτου Grand Slam τίτλου της καριέρας της. 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δυσκολεύτηκε, αλλά νίκησε με 2-1 σετ (3-6, 7-5, 6-3) την 18χρονη Ρωσίδα, νούμερο 105 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντιάνα Σνάιντερ στη «Margaret Court Arena» του Melbourne Park. Στην επόμενη φάση θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του ζευγαριού Γιλ Τάιχμαν-Ζου Λιν.

Η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε πίσω στο σκορ με το… καλημέρα από την Ντιάνα Σνάιντερ που εκμεταλλεύτηκε το σερβίς της για να κάνει το 1-0 στα games του πρώτου σετ, το οποίο έθεσε και τον τόνο. Έπειτα έκανε το 2-0 και break, γυρίζοντας από μειονέκτημα 40-0. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν εκτός ρυθμού κι έγινε το 3-0 εις βάρος της.

Αντέδρασε και μείωσε σε 3-1, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να μπει στο ματς. Πλέον, έπαιρνε περισσότερα ρίσκα και το πλήρωσε (τρεις φορές έκανε διπλό λάθος στα πέντε πρώτα games). Χωρίς να έχει απάντηση στα δυνατά drives της αντιπάλου της, είδε το σκορ να γίνεται 4-1 και το σετ να γίνεται πολύ δύσκολο για εκείνη. Ακόμη και στα games που κέρδισε όπως στο 4-2, δυσκολευόταν να τα κλείσει με άνεση – στο συγκεκριμένο προηγήθηκε με 40-0, αλλά και πάλι η αντίπαλός της επέστρεψε στη διεκδίκηση.

Έχασε ευκαιρίες, αλλά άλλαξε το μομέντουμ

Έπειτα, αμφότερες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους και το ματς έγινε 5-3. Κι εκεί άρχισε η «μάχη». Η Σνάιντερ άρχισε να κάνει πολλά λάθη στο πρώτο σερβίς. Η Σάκκαρη γλίτωσε τέσσερις φορές set point, ενώ σε άλλες τρεις περιπτώσεις θα μπορούσε να κάνει το break. Πάλεψε, έβγαλε καλές άμυνες, κέρδισε εντυπωσιακούς πόντους, αλλά η κατάκτηση του game δεν ήρθε. Αντιθέτως έχασε το σετ. Το μομέντουμ, όμως, ήταν διαφορετικό, όπως και η αυτοπεποίθησή της.

Άρχισε το δεύτερο σετ με love game για το 1-0. Έκανε break για το 2-0. Έχοντας βελτιώσει, πλέον, το πρώτο σερβίς της πέρασε δύο άσους που την οδήγησαν στο 3-0. Η Σνάιντερ μείωσε σε 3-1 και μπήκε δυνατά με 30-0 στο 5ο game, αλλά η Σάκκαρη είχε… μεταμορφωθεί. Πλέον, τίποτα δεν ήταν εύκολο για τη 18χρονη αντίπαλό της. Με άσους σε κρίσιμα σημεία έκανε το 4-1.

Η Σνάιντερ, όμως, επανήλθε. Εσωσε τρεις set points στο 5-3, ισοφάρισε σε 5-5, αλλά η εμπειρία της Σάκκαρη – που παραπονέθηκε στον διαιτητή για τους πανηγυρισμούς της αντιπάλου της – έκανε τη διαφορά στα επόμενα games κι έκλεισε το σετ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με μεγαλύτερη ευκολία έκανε το 2-1

Η Σάκκαρη μπήκε δυνατά στο 3ο σετ. Προηγήθηκε με 1-0 games και παρόλο που η Σνάιντερ ισοφάρισε σε 1-1, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έπαιζε με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις επιλογές της. Με ευκολία έκανε το 2-1, πέτυχε το break για το 3-1 και μπορεί να τα διπλά λάθη στο σερβίς να συνέχισαν να της κάνουν, αλλά δεν επέτρεψε να ξεφύγει το ματς από τη λαβή της.

Προηγήθηκε με 4-2 κάνοντας νέο break και έπειτα βασιζόμενη στο δυνατό σερβίς της έγραψε το 5-2 στο ταμπλό. Έπειτα, υπερασπίστηκε το σερβίς της κι έκανε το 6-3 εξασφαλίζοντας την πρόκριση.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου