Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Παγώνη: Πολύ μεταδοτική η μετάλλαξη Όρθρος

«Έχει σημασία πόσα και ποια νοσοκομεία εφημερεύουν την ημέρα» είπε για την κατάσταση στα νοσοκομεία

Πολύ μεταδοτική χαρακτήρισε τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, Όρθρος, η Ματίνα Παγώνη και είπε, ότι, βάσει στοιχείων, αφορά το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα. 

Το νέο άκρως μεταδοτικό στέλεχος του κορονοϊού, βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και τουλάχιστον δυόμιση μήνες ανέφερε ο ΕΟΔΥ στην τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης.

Συνολικά 93 δείγματα έχουν βρεθεί θετικά στη νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον τις τελευταίες δέκα εβδομάδες, αναφέρει ο οργανισμός, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τη γεωγραφική κατανομή τους.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει τα νοσοκομεία της χώρας σε ό,τι αφορά τις εφημερίες αλλά και την συνύπαρξη της γρίπης μαζί με τον κορονοϊό.

Ενδεικτικό της κατάστασης, το «αδιαχώρητο» που επικράτησε σε τρεις εφημερίες του Σισμανόγλειου. Συγκεκριμένα, στις 9/1, 13/1 και 17/1, οι άνθρωποι περίμεναν στα Επείγοντα ώρες προκειμένου να εξεταστούν και να νοσηλευτούν.

«Υπήρχαν πολλά περιστατικά, που ενώ είχε τελειώσει η εφημερία, είχαν μείνει στα επείγοντα. Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει…υπήρχε πάντα, υπάρχει και εάν δεν λυθεί με τους τρόπους με τους οποίους εισηγηθήκαμε και γνωρίζοντας πώς πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση, δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ» είπε η κυρία Παγώνη μιλώντας στο Mega.

Όπως είπε, είναι σημαντικό για κάθε υπουργείο και κάθε υπουργό «να κάνει σωστή κατανομή εφημέρευσης του πακέτου των νοσοκομείων που εφημερεύουν». «Έχει σημασία πόσα και ποια νοσοκομεία εφημερεύουν την ημέρα. Το θέμα είναι τεχνικό, πρέπει να μπουν συγκεκριμένες ομάδες τις ημέρες που εφημερεύουν, να νοικοκυρευτούν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και να ενισχυθούν τα τμήματα στις κλινικές» τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου