Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Ποιες δουλειές καλύτερα να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τι πρέπει να προσέξετε

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης σας, αδιαμφισβήτα δε θα σταματήσετε πολλές από τις δραστηριότητές σας αλλά θα πρέπει να προσαρμόσετε τα όσα κάνετε στην κατάστασή σας. 

Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιες δουλειές του σπιτιού που θα πρέπει να αποφεύγετε καθώς μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες, τόσο για εσάς όσο και για το αναπτυσσόμενο έμβρυο σας

Δείτε μερικές από αυτές…

Καθάρισμα με προϊόντα από σκληρές χημικές ουσίες

Προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν αναθυμιάσεις επιβλαβείς για την εγκυμοσύνη σας. Εάν πρέπει να αντιμετωπίσετε βρώμικους φούρνους και τουαλέτες ενώ είστε έγκυος, αναζητήστε εναλλακτικές λύσεις. Φτιάξτε τα δικά σας καθαριστικά από φυσικές πρώτες ύλες όπως λευκό ξύδι, μαγειρική σόδα, λεμόνια.

Μην σηκώνετε βάρος

Είναι πολύ σημαντικό να περιορίσετε το βάρος που σηκώνετε όσο είστε έγκυος και να αποφεύγετε τις βαριές τσάντες ή τα βαριά έπιπλα.  να μην σηκώνετε βαριές τσάντες με ψώνια από το σούπερ μάρκετ ή έπιπλα μέσα στο σπίτι. Όσο πιο μεγάλη είναι η κοιλιά σας τόσο πιο πολύ επιβαρύνεται το κάτω μέρος της πλάτης σας και ο τραυματισμός της πλάτης είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε. Ζητήστε από τον σύζυγο, τα μεγαλύτερα παιδιά, φίλους ή συγγενείς να σας βοηθήσουν.

Μην ανεβαίνετε σε σκάλες για να ξεσκονίσετε

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης προσπαθήστε να μην κάνετε δουλειές που απαιτούν αναρρίχηση ή ισορροπία σε καρέκλες ή σκάλες, όπως το να καθαρίζετε τις κουρτίνες ή τους ανεμιστήρες οροφής. Οι έγκυες γυναίκες είναι ευάλωτες στις πτώσεις και ο αντίκτυπος μπορεί να είναι επικίνδυνος. Μην στέκεστε σε τραπέζια, σκαμνιά ή ακόμα και χαμηλά σκαλοπάτια.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου