Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Ψητό κουνουπίδι με κάρυ

Ιδανικό ως συνοδευτικό ή ακόμα και ως γρήγορο και εύκολο κυρίως πιάτο

Υλικά

  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. κίτρινο κάρυ σε σκόνη
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κιλό κουνουπίδι, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Βήμα 2

Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το κάρυ, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ.

Βήμα 3

Προσθέστε το κουνουπίδι και ανακατέψτε το μέχρι να καλυφθεί καλά. Τοποθετήστε το σε μία στρώση στο προετοιμασμένο ταψί.

Βήμα 4

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 25 λεπτά.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου