Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τα δάκρυά του σε εκδήλωση στο Ζάππειο πριν από λίγα χρόνια – Δείτε το βίντεο

Η εμφάνισή του σε εκδήλωση προς τιμήν της ελληνικής ομάδας που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Ήταν πριν από περίπου 7 χρόνια, όταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε εμφανιστεί στο Ζάππειο σε εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προς τιμήν της ελληνικής ομάδας που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο 76χρονος τότε τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ είχε βρεθεί στην εκδήλωση ως Ολυμπιονίκης, καθώς το 1960 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης με το σκάφος του «Νηρεύς» στα σκάφη τύπου «Ντράγκον» στην ιστιοπλοΐα. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του ήταν έντονη η συγκίνησή του.

Κρατώντας μπαστούνι στο χέρι, σε έντονο συναισθηματικά κλίμα, ο τέως βασιλιάς παρέδωσε βραβείο στην αθλήτρια της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου.

Απευθυνόμενος στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, λύγισε: «Αυτό που δεν γνωρίζουν οι Έλληνες και καλό είναι να το μάθουν ότι οι αθλητές κάνουν μεγάλη προσπάθεια και ως εκ τούτου, τους ευχαριστώ κυρίως που μας έδωσαν ένα χαμόγελο αυτές τις δύσκολες μέρες και κύριε πρόεδρε ευχαριστώ για την ενίσχυση» είπε.

Ο Κωνσταντίνος ως πηδαλιούχος του σκάφους με πλήρωμα τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαϊμη, χάρισαν στην Ελλάδα το πρώτο της Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο, από το 1912 (όπου η Ελλάδα κατέκτησε στην Στοκχόλμη δύο μετάλλια με τον Κώστα Τσικλητήρα) κερδίζοντας στην κατηγορία Ντράγκον της ιστιοπλοΐας, στον Κόλπο της Νάπολης στην Ιταλία.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου