Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Ελεονώρα Μελέτη: «Είχα την υποχρέωση να σταθώ στον εαυτό μου όταν όλοι τον αμφισβητούσαν»

"Η είσοδος μου στον χώρο έγινε λίγο παράδοξα και αντίστροφα. Είδα το κακό πρόσωπο πρώτα και όχι το καλό" εξομολογήθηκε η Ελεονώρα Μελέτη.

Καλεσμένη της Νίκης Λυμπεράκη βρέθηκε η Ελεονώρα Μελέτη, τη νύχτα της Καθαράς Δευτέρα, στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μεγάλη εικόνα» στο MEGA. 

Μέσα σε όλα, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε από καρδιάς για την προσωπική και επαγγελματική της διαδρομή, τα λάθη, την αμφισβήτηση, την απομυθοποίηση και την εκτίμηση στον χώρο της τηλεόρασης.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελεονώρα Μελέτη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «κοιτάζοντας πίσω δεν θα άλλαζα τίποτα. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη και πολύ χαρούμενη για τη ζωή που έχω κάνει και για τις επιλογές μου. Έχω υπάρξει και τυχερή γιατί δεν είχα βασικές και ουσιαστικές δυσκολίες και δυστυχίες και προβλήματα. Δηλαδή μέχρι στιγμής έχω ζήσει μόνο μία απώλεια και μια φυσική απώλεια, έχω χάσει τον παππού μου σε ηλικία 86 χρονών. Επομένως είναι τύχη. Είχα πολύ όμορφα παιδικά χρόνια, μεγάλωσα μέσα σε μια όμορφη οικογένεια και δεν έχω στερηθεί ποτέ τίποτα. Από αυτό είμαι ευλογημένη αλλά και από την άλλη, όμως, θεωρώ ότι οι επιλογές που έχω κάνει, σωστές ή λάθος, έπρεπε να γίνουν και έχω ευχαριστηθεί τα λάθη μου. Κοιτάζω δηλαδή πίσω και τα λάθη μου τα έχω ευχαριστηθεί, αυτό είναι το σημαντικό».

«Η είσοδος μου στον χώρο έγινε λίγο παράδοξα και αντίστροφα. Είδα το κακό πρόσωπο πρώτα και όχι το καλό. Δεν είχα το περιθώριο να αυτοθαυμαστώ. Είχα την υποχρέωση να σταθώ στον εαυτό μου σε μια περίοδο που τον αμφισβητούσαν όλοι άρα αυτό δεν σου αφήνει σε καμία περίπτωση περιθώριο αυτοθαυμασμού. Άρα και να θέλεις δεν μπορείς να καλλιεργήσεις τα ναρκισσιστικά σου στοιχεία περισσότερο από όσο πρέπει, ίσα ίσα που ισοπεδώνονται και αυτό ήταν ένα καλό. Για αυτό λέω ότι μερικές φορές νιώθω ευλογημένη που έχω νιώσει αυτή την εμπειρία και έχω ζήσει όλο αυτό έτσι όπως το έχω ζήσει. Δεν θα άλλαζα τίποτα. Επομένως απομυθοποίησα από πάρα πολύ νωρίς αυτό το παραμυθάκι».

«Υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμώ αφάνταστα σε αυτόν τον χώρο, χωρίς να θέλω να αναφερθώ σε ονόματα γιατί το ξέρουν πολύ καλά αυτοί ποιοι είναι αυτοί που εκτιμώ. Πολύ συνειδητά και πολύ ξεκάθαρα και αποφασιστικά δεν έχω πολλά πάρε – δώσε με τον χώρο. Είμαι σαφώς πολύ ευγενική και φιλικά προσκείμενη προς όλους αλλά για μένα ο χώρος τελειώνει όταν φεύγω από το γραφείο» πρόσθεσε, ακόμα, η Ελεονώρα Μελέτη στη βραδινή εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη στο Μεγάλο Κανάλι. «Δεν έχω επιλέξει τυχαία το MEGA Καλημέρα, το αναζήτησα και εγώ. Μετά το παιδί ήθελα να έχω χρόνο αλλά και διάθεση αντίστοιχη για να μπορώ να αφιερώσω στο παιδί. Όταν επεξεργάζεσαι τέτοιες ιστορίες (σ.σ. που παρουσιάζονταν στις εκπομπές Hashtag και Μεσάνυχτα), τα παίρνεις λίγο μέσα σου βαθιά και όταν είσαι ένας άνθρωπος που σε νοιάζει πως νιώθει ο απέναντι σου. Υπήρχαν μέρες που γύρναγα στο σπίτι και δεν μιλιόμουν».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου