Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Απεργία σε μέσα μαζικής μεταφοράς την Τετάρτη 8 Μαρτίου: Εντός της ημέρας η απόφαση για το μετρό

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ αύριο η πρωτεύουσα

Το απόγευμα συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό για να καθορίσoυν τη στάσης τους ενόψει της αυριανής απεργίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Σημειώνεται πως σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη 8 Μαρτίου τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζομένοι.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στις 13:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Παράλληλα, μέχρι και την Τετάρτη δεν θα κινούνται τα τρένα της Hellenic Train, όπως και ο προαστιακός. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι «δίνουμε μάχη για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ έχουν ανακηρύξει 48ωρη απεργία, στις 7 και 8 Μαρτίου 2023, αναφέροντας πως γίνονται «προκειμένου να διατρανώσουμε τη θέση μας ότι ο Σιδηρόδρομος πρέπει να παραμείνει ΑΝΟΙΧΤΟΣ με ΑΣΦΑΛΕΙΑ και προς ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου».

Στην απεργιακή κινητοποίηση «δε θα μετέχουν οι συνάδελφοι που βρίσκονται και συμμετέχουν στα οχήματα βοήθειας και αποκατάστασης των βλαβών από τη σύγκρουση».

Την Τετάρτη 08/03 σταματούν τα δρομολόγια όλων των πλοίων από τον Πειραιά, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση. Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ «απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της σύγκρουσης των δύο τρένων και τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για ασφαλείς χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές και συγκοινωνίες».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου